Natuurgebied Fotografie

  • Berichtcategorie:Blog

De mooiste natuurgebieden in Brabant om te fotograferen

Natuurgebied Nationaal Park De Biesbosch

Iedere Nederlander heeft welles van het natuurgebied De Biesbosch gehoord. Dit uitgestrekte gebied ligt deels in Brabant en deels in Zuid-Holland. Een goede manier om het natuurgebied te bezoeken is met boot. Boek een rondvaart door het mooie gebied waarbij je ook uitleg krijgt. Je kunt met je familie wandelen of één van de mooiste fietsroutes doen. In dit beschermde natuurgebied zijn er veel bijzondere dieren, bloemen en planten.

Kampina

Oisterwijk telt naast de Oisterwijke Vennen nog een prachtig natuurgebied: Kampina. In het natuurgebied De Kampina zie je hoe Brabant ooit is geweest. Een gevarieerd landschap vol met dieren, planten en paddenstoelen. Door dit gebied zijn allerlei verschillende routes te volgen waardoor je al het mooist ontdekt wat deze omgeving te bieden heeft.

Loonse en Drunense Duinen

Het natuurgebied van De Loonse en Drunense Duinen is namelijk een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Een divers gebied waar je afwisselend gras, heide, moeras en bos tegenkomt. Dit is een natuurgebied dat in iedere tijd van het jaar mooi is om te zien en waar je tijd kunt besteden met je familieEr leven ook vele dieren zoals herten, reeën en uilen, een mooie uitdaging om die op de foto te zetten!

Oisterwijk

Het ‘Voorste Goorven’ is fotogeniek waar je prachtige foto’s kan maken, zowel in de winter als in de zomer. Vooral in de zomer wanneer alle bomen vol in bloei staanGa bij voorkeur met zonsopkomst voor een spektakel van laaghangende mist, een kleurrijke zonsopkomst en een koor aan zingende vogels.

Dioptriecorrectie

Je kijkt door de zoeker van de camera, maar je krijgt het onderwerp niet scherp in beeld. Wanneer je de foto afdrukt, lijkt deze wel scherp te zijn. Hoe kan het?

Wat is de dioptrie

De dioptrie is het ingebouwde correctiesysteem van de camera om de eigenschappen van de camera lens en ooglens van de gebruiker te corrigeren. De dioptrieschijf kun je vinden naast de zoeker van je camera. Deze optie is belangrijk om scherp door de lens te kunnen kijken. Iedere cameralens heeft een eigen sterkte en kan deze soms botsen met de lens van het oog.

Waarom is de dioptrie belangrijk?

De dioptrie is belangrijk om goed scherp door de zoeker te kunnen kijken. Omdat het gebruiken van de zoeker bij veel fotograferen de voorkeur heeft, is het van belang dat je ook daadwerkelijk alles goed kunt zien. De zoeker verhoogt de stabiliteit tijdens het fotograferen en geeft een heldere en betrouwbare weergave schets voor de foto. Omdat het lcd-scherm op een zonnige dag vaak onbetrouwbaar is en lastig is om te lezen, kun je beter door de zoeker kijken. In de zoeker staat alle belangrijke informatie, waaronder de belichting, tijdens je fotoshoot.

Instellen van de juiste dioptriecorrectie

Het instellen van de dioptriecorrectie is simpel. Zorg ervoor dat je camera automatisch kan scherpstellen. Je kunt voor het gemak een lichte ruimte met voldoende objecten kiezen. Focus op een onderwerp. Je moet rekening houden met het scherpstelpunt. Kies altijd een scherpstelpunt waarin voldoende contrasten zitten, zodat de camera gemakkelijker kan scherpstellen. Egale kleuren zijn hierbij lastiger voor de camera om automatisch te kunnen scherpstellen. Wanneer de camera aangeeft dat het onderwerp scherp is, kun je door de zoeker kijkenAls het onderwerp niet scherp is, moet je aan de dioptriering draaien zonder dat je het scherpstelpunt wijzigt.

Heb je ook interesse in een Natuur Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.