Black Friday Fotoshoot

  • Berichtcategorie:Blog

Black Friday

Je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat houd het nu eigenlijk in? Wat is de beste black friday deal of actie? Wanneer is het black friday? Je hoort de term vooral eind november, maar hoe is dit eigenlijk ontstaan?

TIPS VOOR BLACK FRIDAY
–      Verlanglijstje
Maak een verlanglijstje met de producten die je op het oog hebt.
–      Spaar alvast
Zet alvast wat centen opzij voor de kortingen die er gaan komen. 
–      Vergelijk de prijzen
Vergelijk producten die een korting hebben op verschillende websites waar ze deze aanbieden, dan kom je eventueel nog goedkoper uit dan gedacht.
–      Stel prioriteiten
Kies bewust de producten die je echt nodig hebt, want anders geef je geld uit aan verschillende producten die je uiteindelijk niet veel gebruikt.
–      Nieuwsbrief
Schrijf je in voor verschillende nieuwsbrieven, die vertellen je soms wanneer welke producten precies in de aanbieding zijn.
–      Cyber Monday
Wees niet getreurd als je op Black Friday je deal niet binnen kunnen halen, want je hebt dan nog een kans op Cyber Monday. Hier komen ook artikelen in de aanbieding en misschien ook het product die jij zoekt.

Hoe is Black Friday ontstaan?

Er zijn heel wat theorieën over hoe Black Friday is ontstaan. De allereerste stamt al van een hele tijd terug namelijk uit 1965. Deze naam dook toen voor het eerste op in de Amerikaanse stad Philadelphia. Dit om te verwijzen naar de grote drukte in de stad op de dag ná Thanksgiving. Op deze feestdag, de vierde donderdag van november, bedanken de Amerikanen en Canadezen ieder jaar de goede oogst (tegenwoordig het goede leven).

De laatste vrijdag van november, dit jaar de 27ste – en het weekeinde erop om gaat. Elk jaar weer neemt het aantal ketens dat meedoet aan het uitverkoopfestijn toe. Bron: nrc

De tweede theorie is ontstaan in 1981. Het zou zo zijn dat de winkeliers de dag na Thanksgiving voor het eerst zwarte (plus) cijfers in plaats van rode (min) cijfers konden noteren. Dit is natuurlijk niet helemaal waar, maar deze uitspraak geeft wel goed aan hoeveel er wordt verkocht op deze dag. Vandaag de dag gebruiken winkeliers deze dag om enorme kortingen te geven op hun assortiment. Dit omdat veel Amerikanen vrij zijn op deze dag en de stad ingaan om met veel korting hun kerstinkopen te doen. Al deze acties lopen tot de maandag erna; Cyber Monday. En daarom is het zo ontzettend druk in de winkelstraten.

Hier in Nederland vieren we geen Thanksgiving en zijn we ook niet vrij op vrijdag, maar toch vieren we in Europa Black Friday. In ons land gebruiken winkeliers Black Friday om grote acties te houden zodat er meer verkocht wordt voor de feestdagen. Een handig moment om inkopen te doen voor pakjesavond én kerst. YES, toch voordeel ervan!

Kortingen

Maar wat houden ze kortingen nou eigenlijk in? En hoeveel voordeliger het?
De meeste aanbiedingen zijn aanzienlijk en kunnen wel oplopen tot 80 procent. Het voornaamste doel van de winkeliers is consumenten lokken voor bijvangsten; impulsaankopen, omdat ze toch al in de winkel zijn.
Na heel veel goede kortingen zijn er natuurlijk ook wat kortingsacties, waar we allemaal intrappen.
Bijvoorbeeld twee identieke koffiezetmachines. Eentje heeft een prijskaartje van 360 euro en de ander van 230 euro. Iedereen zal de tweede kopen, maar toch blijft 230 euro veel geld. Hierom is het handig om van te voren een lijstje te maken met dingen die je echt nodig hebt. Dan kan je goede deals scoren en je minder te laten verleiden tot impulsaankopen.

Beste kerstacties

Maar welke winkelketens doen allemaal mee? Om gelijk antwoord te geven, bijna alle winkelketens. Hieronder heb ik er een paar genoemd.
De kledingwinkels waar de beste acties zijn; Bijenkorf, Sting, H&M, Hunkemöller en de C&A. Online hebben Wehkamp en Zalando ook leuke acties.
De Douglas, Bol.com en Mediamarkt doen ook mee en ook hier kun je leuke deals scoren.
Natuurlijk zijn er nog veel meer winkels waar ze flinke acties hebben.

Ook Fotoshoot doet mee aan Black Friday. Je kunt nu bij ons een kerst fotoshoot boeken voor maar liefst €19,95. Voor jezelf of voor iemand anders als leuk kerstcadeau. Laat de kerstwensen maar uitkomen! Klik op deze link om een fotoshoot in te plannen. Liever een glamour fotoshoot doen? Dat kan! Kies voor een van onze locaties, fotoshoot Amsterdam of fotoshoot Utrecht in de studio. Voor een prachtige park fotoshoot kun je terecht in Haarlem.