Make-up Fotoshoot

  • Berichtcategorie:Blog

Welke producten kun je gebruiken voor een make-up fotoshoot?

Je hebt morgen een fotoshoot en je wilt er natuurlijk op je allerbest eruitzien. Hoe ga je dit aanpakken en wat zijn de beste tips voor een make-up fotoshoot?

Vooraf

Make-up kan veel helpen voor een net wat frissere uitstraling. Dit kun je niet meteen opdoen, omdat het ook om de voorbereiding van je huid gaat. Met een goede nachtrust kom je al ver, maar je kunt natuurlijk ook een gezichtsmasker aanbrengen voordat je gaat slapen, zodat je huid extra gehydrateerd is de volgende dag. Voordat je begint met de make-up raad ik ook aan om een hydraterende crème (vermijd crème met SPF) aan te brengen, om huidschilvers te voorkomen.

De make-up fotoshoot basis

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen. Eerst moet je weten hoelang je make-up er goed op moet zitten. Is het een lange fotoshoot, dan raad ik aan om een primer aan te brengen. Dit zorgt voor een langdurige mooie look. Zoals hierboven vermeld moet je crème met SPF vermijden, dit geldt ook voor foundation. De reden hiervoor is dat deze producten je wit kunnen laten lijken door de flitsers tijdens een shoot. Met een fotoshoot kun je net wat meer make-up dragen, omdat dit niet goed te zien zal zijn. Daarom raad ik een goed dekkende concealer aan, dit oogt als teveel, maar op de foto’s zal dit mooier zijn.

De foundation kan je allerbeste vriend zijn of je grootste vijand bij het maken van je look. De grootste fout is de verkeerde kleur, vraag om advies in de winkel voor de juiste kleur die bij je huid past. Poeder je gezicht af met een losse poeder hierna, dit voorkomt een glanzend gezicht dat lijkt alsof je het warm hebt.

Kijk uit met het gebruik van highlighter; dit kan snel te veel worden. Hetzelfde geldt voor ooglooks met glitter erin, dit kan raar worden met flitsers. Kies voor een matte ooglook. Verder kan het alleen nog misgaan met het kiezen van de lipstick, vraag ook hiervoor om advies in de winkel, welke kleur het beste bij je huidskleur past.

Ten slotte kun je je look het best eindigen met een setting spray, dit zorgt ervoor dat de make-up beter, mooier en langer blijft zitten. De laatste gouden tip: vergeet natuurlijk nooit dat je moet dragen wat je het beste staat!

Heb je ook interesse in een Make-up Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.