Smartphone fotografie

  • Berichtcategorie:Blog

Smartphone fotografie

Mooie foto’s maken met je smartphone. Hieronder leer je alles over smartphone fotografie.

De camera’s van de smartphones worden steeds beter. Smartphone fotografie werkt net wat anders dan als je een professionele camera gebruiktDus tips voor smartphone fotografie zijn wel handig.

Alle functies uitproberen

Smartphones camera’s hebben behoorlijk veel functies. Swipe bijvoorbeeld je scherm naar links of rechts om bepaalde functie aan te zetten, of ga naar de instellingen om allerlei verschillende functies te ontdekken. Onderzoek alle mogelijkheden die je camera heeft. Dat wat je niet hebt ontdekt, kun je ook niet gebruiken. Het kan waarschijnlijk nuttig zijn om het wel te doen. Smartphone fotografie is niet anders dan fotograferen met een professionele camera.

Je grid aanzetten

Een grid bestaat meestal uit vier lijnen die over het beeld lopen, maar er zijn ook andere grid optiesDat zijn hulplijnen die negen gelijke blokken vormen in je foto en dit staat gelijk aan de “regel van de derden”Kort uitgelegd is het interessant voor het beeld wanneer je de onderwerpen en lijnen langs dit grid legt. Je legt dan de horizon gelijk aan één van de horizontale lijnen van je grid. En een onderwerp plaats je op één van de verticale lijnen. Op die manier zorg je voor dynamiek in je foto.

Het is ook fijn om de grid aan te zetten, zodat je kunt zien je de foto’s recht kan maken. Er is niets zo onrustig als een mooie foto een scheve horizon heeft.

Foto’s met beeldbewerking apps bewerken

Mooie foto’s maken met je mobiel zit hem voor een deel ook in de bewerking. De camera van je smartphone neemt kleuren en contrast namelijk net wat minder goed op dan een professionele camera. Dit kun je met beeldbewerking apps naar je voorkeur aanpassen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Adobe Lightroom voor smartphones, waarin je verschillende voorinstellingen kan maken die je op foto’s kan gebruiken. Zo krijgen ze allemaal eenzelfde uitstraling voor je Instagram feed.

Heb je interesse in een Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.