Fotoshoot locaties

  • Berichtcategorie:Blog

Buitenlocaties

Je kunt voor een fotoshoot duizenden locaties bedenken, maar wat als je het buiten in de natuur doet? Een familieshoot in het park, in een bos of op het strand. Niks is rustiger voor de kinderen dan lekker te kunnen spelen. De sfeer op zo een locatie is heel anders. Buiten voelt de meerderheid zich meer op zijn gemak waardoor er veel spontane foto’s gemaakt kunnen worden.

In het bos

Het bos geeft een hele natuurlijke uitstraling aan je foto. Een herfst shoot met de verkleurende bladeren die van de bomen vallen, tot aan in de zomer met de groene bladeren en mooie bloemen. In het bos heb je heel veel verschillende plaatsen waar je foto’s kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld bij de bomen poseren, in het hoge gras zitten of over de bruggen in het bos lopen. Er zijn eindeloze mogelijkheden in het bos.

Op het strand

Een professionele shoot op het strand in het voorjaar of in de zomer. De grootste voordelen van op het strand fotograferen zijn de eindeloze mogelijkheden, plekken en de spontane mensen. Iedereen geniet als zij letterlijk in het zonnetje worden gezet. Je kunt foto’s maken bij het water op de strand, in de strandtent, de trappen enzovoorts bijvoorbeeld op Zandvoort. Meer weten of deze locatie en de dingen die je er kunt doen. Kijk op zandvoort.nl

Een stoere locatie

Urban fotografie is steeds populairder onder de jongeren en je ziet dit veel voorbij komen in streetwear merken. Een fotoshoot in een bouwval, een verlaten gebouw of bij graffiti geeft gelijk een stoere look aan de foto’s. Een industrieterrein is ook zeer geschikt voor Urban foto’s. Een nadeel van Urban fotografie is het illegaal betreden van verlaten panden. Je moet voor je naar een locatie gaat veel onderzoek doen of het legaal is. Veel fotografen hun delen favoriete Urban locaties op het internet.  

Tips voor buiten originele foto’s

Het gebruik van een reflectiescherm, is handig op locaties waar het licht vooral op een bepaald punt valt. Door middel van een reflectiescherm kun je dan het zonlicht reflecteren en de schaduwen invullen.

Foto’s tegen de zon in zijn erg mooi als het goed lukt. Je doet dit door met een reflectiescherm het zonlicht weer op de persoon terug te kaatsen zodat de persoon niet te donker wordt op de foto en daardoor niet zichtbaar.