Curriculum Vitae

  • Berichtcategorie:Blog

Een foto plaatsen op je Curriculum Vitae

Tegenwoordig solliciteert bijna iedereen via het internet, een site waar je je Curriculum Vitae moet uploaden. Het is tegenwoordig gebruikelijk om een foto op je cv te plaatsen. Deze foto is de eerste indruk die recruiters en werkgevers zien. Wat zijn de tips hiervoor en hoe pak je dit aan?

Een Curriculum Vitae

CV staat voor Curriculum Vitae. Curriculum Vitae betekent levensloop. In een cv staan dus de dingen die je in je leven hebt gedaan. Doorgaans zetten mensen hier alleen belangrijke punten in, zoals werkervaring en opleidingen. Ook staan in een cv vaak persoonlijke eigenschappen en informatie als namen, geboortedatum en contactinformatie. Een cv is je visitekaartje aan een werkgever.

Foto op je CV

De opkomst van sociale media heeft ervoor gezorgd dat in de laatste jaren steeds vaker foto’s op het cv zijn terug te vinden. Het belang van een foto toevoegen aan je cv hangt natuurlijk helemaal af van de functie die je gaat vervullen. Speelt uiterlijk een grote rol bij de functie? Als dit het geval is, kun je door een goede, professionele foto laten zien dat je een representatief voorkomen hebt. Er zijn voor- en nadelen verbonden aan een foto op je cv plaatsen.

Nadelen

Door het gebruik van een foto op je cv kan de inhoud van je cv ondergesneeuwd raken. Het kan dus gebeuren dat je foto in de beoordeling een te grote rol gaat vervullen. Daarnaast maakt een foto het makkelijker te discrimineren op basis van uiterlijk. Natuurlijk zijn er niet alleen nadelen verbonden aan een foto toevoegen aan je cv, maar ook voordelen.

Voordelen

Een foto maakt je cv persoonlijker en hierdoor wordt je sneller onthouden, waardoor de kans op een gesprek groter wordt. Uiteraard moet dit wel ondersteund worden door de kwaliteit van de inhoud van je cv. Verder kan een goede professionele foto vooroordelen wegnemen. Je uiterlijk kan van belang zijn voor de functie met een representatief voorkomen.

Samengevat kan het dus belangrijk zijn om een foto toe te voegen, maar is niet verplicht. Als je besluit een foto toe te voegen aan je cv is het aan te raden om een fotoshoot te doen voor goede, professionele foto. Een slechte foto kan je kansen op de baan doen afnemen, een goede foto voegt iets toe aan je cv.

Heb je ook interesse in een CV Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.