Cake smash

  • Berichtcategorie:Blog

Cake smash

Cake smash is een fotoshoot dat meestal wordt gedaan als een kindje een jaar wordt. Het is een leuke en gezellige fotoshoot waarbij het kindje een taart helemaal mag vernielen. Het zorgt voor een onvergetelijke ervaring met heel wat mooie en spontane foto’s. De traditie van de cake smash is waarschijnlijk ontstaan door een Mexicaanse traditie genaamd ‘mordida’, ouders pletten dan een taart in het gezicht van hun kind op hun eerste verjaardag. Een fotograaf heeft ooit besloten om dit vast leggen. Sindsdien worden de fotoshoots over de hele wereld gedaan om dat speciale eerste jaar vast te leggen. Het is vooral ook een leuk moment voor het kindje, omdat het lekker met de handjes in de taart kan kliederen en smullen, wat is er nou leuker dan dat? Maar hoe krijg je de perfecte cake smash shoot. Zorg dat je ten eerste goed voorbereid bent.

Cake smash fotografie

Wil je de foto’s laten maken door een fotograaf of dat je ze zelf maakt. Mijn advies is om zo’n speciaal moment te laten fotograferen door een professionele fotograaf ,zo krijg je gegarandeerd de mooiste foto’s van dit moment. Zoek op Google naar een fotograaf waarvan de fotografische stijl je aantrekt en maak een afspraak. Het is ook leuk om bijvoorbeeld de shoot eerder voor je kindje te doen, dan kun je de foto’s gebruiken om een mooie uitnodiging te maken. Zorg voor de juiste taart. Het beste is een zachte taart met een lichte kleur, dit staat ten eerste het mooiste op de foto en je wilt ten slotte vrolijkheid uitstralen. Een donkere kleur lijkt al vaak een stuk somberder. Bovendien is een zachte taart, dus niet met een harde topping, goed om in te graaien.

De juiste kleding

De kleding moet ook matchen de kleur van de taart zodat het niet vloekt op de foto. Als je bijvoorbeeld een roze taart neemt is het leuk om de kleuren van de kleding aan te passen in het kleurschema, zoals een andere kleur roze gemixt met wit. Ook is het belangrijk de shoot een geruime tijd in te plannen voor het kindje naar bed of eten moet, want als kindjes moe of hongerig zijn raken ze snel uit hun doen, hierdoor gaan ze dan vaak huilen.

Sommige kinderen zijn ook wat schuwer dan anderen en gaan niet meteen in de taart graaien. Wat je dan kan doen is het kindje eerst een stukje van de taart laten proeven. Hierdoor gaan ze in de taart graaien en lekker mee kliederen, omdat ze door hebben dat wat ze voor zich hebben lekker en eetbaar is. Cake smash is niet alleen voor jonge kinderen, steeds meer volwassen doen tegenwoordig ook aan cake smash. Het concept is dan precies hetzelfde maar dan is het volwassener gemaakt. Zo wordt er ook veel gebruikt gemaakt van flessen alcohol tijdens de shoot om wat humor in te brengen.

Cake smash is een leuk idee dat overgewaaid is vanuit Amerika, ter ere van de eerste verjaardag van een kindje en voor volwassenen.

Heb je ook interesse in een Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.