Fotografie ideeën die Instagram waardig zijn

  • Berichtcategorie:Blog

Fotografie ideeën Instagram

We kennen ze allemaal, die standaard Instagram foto’s die telkens weer voorbij blijven komen.
Gebruik onze originele en creatieve fotografie ideeën om niet weer de zoveelste te zijn die dezelfde foto plaatst. Blink uit onder je volgers door de volgende fotografie ideeën toe te passen!

Ideeën fotoshoot

Soms raken we er zo aan gewend om op een bepaalde manier naar de wereld te kijken dat onze foto’s allemaal op elkaar beginnen te lijken en saai worden.
Hieronder volgen enkele fotografie ideeën voor een fotoshoot Instagram.

  • Kijk vanuit andere hoeken naar de wereld. Spreek met jezelf vooraf af dat je alleen foto’s van boven gaat maken of juist alleen foto’s van onder. Niet alleen zul je plezier beleven aan alle creatieve ideeën die je bedenkt om dingen van boven of onder te kunnen fotograferen. Je zult ook objecten zien vanuit een hoek van waaruit je ze nooit hebt bekeken wat tot bijzondere foto’s kan leiden.
  • Tussen andere objecten door je foto’s schieten. Je kunt hierbij denken aan het fotograferen van een persoon, waarbij je de camera tussen takken met bladeren houdt. Op deze manier kun je een mooi effect maken waarbij de bladeren wazig zijn en de persoon verderop in de foto scherp is. Hierdoor geef je de foto echt diepte.
  • Denken aan achtergronden en te experimenteren met licht. Een goed idee om een foto professioneel te laten lijken is door een zwart achtergrond te gebruiken. Je kunt een zwart doek gebruiken of een groot stuk karton zwart verven. Plaats dit doek of stuk karton naast een raam waar voldoende licht door komt. Zo kun je beginnen met het schieten van foto’s met een professioneel effect!

Ideeën fotoshoot voor fotoserie

Door meerdere foto’s te maken die op de een of andere manier bij elkaar horen. Zo kun je als het ware een verhaal vertellen. Maar het hoeft niet altijd zo diep te zijn, je kunt ook gewoon de volgende ideeën voor een fotoserie gebruiken om je Instagram feed er meer als een geheel uit te laten zien of omdat je het gewoon mooi vindt staan.

  • Fotografeer op verschillende tijdstippen. Je kunt jezelf met je partner of bijvoorbeeld je gezin op verschillende tijdstippen fotograferen. Hierbij kun je denken aan een foto samen in de ochtend wanneer het schemert, een foto in de middag onder de zon, een foto bij zonsondergang en een foto in de avond wanneer het donker is.
  • Neem het seizoen als thema. In de zomer kun je foto’s nemen die je doen denken aan de zomer: een foto van het strand, een foto met een watermeloen of ijsje, noem het maar op. In de herfst kun je denken aan: regen op het raam, de bruine en oranje bladeren die van de bomen zijn gevallen, een paraplu en thee.
  • Evenementen als thema. Ben je zwanger? Maak een fotoserie van alles wat je kenmerkend vindt voor je zwangerschap. Andere evenementen waar je aan kunt denken zijn: Valentijnsdag, een verjaardag, een babyshower, het behalen van een diploma, etc. Tip: je kunt deze fotoserie ook vervolgens cadeau doen aan iemand door hier een fotoboek van te maken.
  • Emotie als thema. Maak een serie foto’s die allemaal een bepaalde emotie weergeven. Je hoeft niet per se alleen mensen te fotograferen die een bepaalde uitdrukking hebben. Je kunt ook emotie weergeven door het gebruik van bepaalde kleuren bijvoorbeeld.