Coronavirus – update 2

  • Berichtcategorie:Blog

Hoe is eigenlijk het coronavirus ontstaan en waar komt het vandaan? Dit vraagt iedereen zich de afgelopen weken af. In dit artikel proberen we jullie duidelijk te maken wat het virus met ons werk als fotografen doet en welke invloed het heeft op onze klanten.

Het ontstaan van het virus

Volgens veel deskundigen is het virus ontstaan in China, op een markt in Wuhan waar zowel tamme als wilde dieren worden verkocht. Omdat er zoveel levende en dode dieren bij elkaar zijn, is de kans groot dat een virus kan ontstaan. Veel mensen omschrijven de geur op de markt als een “ammoniakgeur” die je doet denken aan een dierentuin. Het virus is waarschijnlijk afkomstig van vleermuizen waardoor ook in 2003 het SARS virus is ontstaan.

Invloed op Fotoshoot

Het coronavirus heeft invloed op iedereen, in elke bedrijf en branche. Bij Fotoshoot.nl hebben we er ook last van. Door de maatregelen tegen het virus, laten we zo min mogelijk fotoshoots door gaan. We krijgen ook veel afzeggingen en verplaatsingen van onze klanten voor de geplande shoots, iets wat we normaliter nooit meemaken! Dit is toch bizar? Natuurlijk heeft het ook invloed op onze fotografen. Ze proberen zoveel mogelijk hun werk hygiënisch uit te voeren, zonder dat ze fysiek in aanraking komen met de klanten. We houden onze studio hygiënisch schoon door vaker dan normaal schoon te maken met ontsmettingsmiddelen. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat onze werkdagen korter werden en helaas moeten wij nu onze studio’s sluiten.

Hygiëne

Het coronavirus verspreid zich via de lucht door hoesten en niezen of via oppervlakte contact zoals deurknoppen trapleuningen ect. Door geen1,5 meter afstand te houden en elkaars objecten aan te raken, kan het virus zich verspreiden. Dus was je handen regelmatig, houd afstand, nies in de elleboog en let op je hygiëne.