Winter Fotoshoot

  • Berichtcategorie:Blog

Winter Fotoshoot

Eigen fotoshoot organiseren. Het is dan eindelijk zo ver! De winter komt er weer aan. Dit betekent winterjassen, dikke truien, wanten en warme chocolademelk weer. De tijd voor een winter fotoshoot! Is het zover? Is het mooi winters weer buiten, perfect voor een fotoshoot. Hieronder geef ik een paar handige tips mee om je eigen winter fotoshoot zo goed mogelijk te laten verlopen.

Alles op rolletjes

Regel alles vooraf, zo kom je er niet op het laatste moment achter dat je allemaal nog dingen bent vergeten te doen. Bedenk welke foto’s je wilt, neem hiervoor bijvoorbeeld een kijkje op Pinterest. Al je poses bedacht? Bedenk dan waar je de foto’s wilt nemen. Zo voorkom je naar het vele zoeken van een goede plek. Nodig desnoods een paar vrienden uit, deze kunnen je vast wel helpen en dan hoef je ook nog minder spullen te dragen! Win win situatie dus.

Opvallen maar

Zorg voor opvallende kleding. Voor het perfecte plaatje wil je natuurlijk wel opvallen. Met een witte trui in de sneeuw val je weg in de achtergrond. Doe daarom bijvoorbeeld een rode trui aan. Hiermee val je niet weg in de achtergrond en sta je ook nog centraal in de foto. Tip: doe vooraf al je goede kleding aan, want omkleden in de kou is natuurlijk een echte no go. Neem ook een warme muts mee. Doe deze op en zo lijkt het net of je een totaal andere outfit aan hebt!

Slecht weer?

Is het niet zo goed weer? Dat is helemaal geen probleem! No worries, laat je fotoshoot niet verpesten door deze gedachten. Met sneeuw kun je juist de mooiste foto’s maken. Bewolkt? Ook niet erg! Dit zorgt juist voor een mooie zachte gloed over je foto’s. Zo hoef je je nog minder zorgen te maken over de zon die schaduwen maakt.

Ontspan!

Laat je niet verstijven door de kou. Relax een beetje, dit zal ervoor zorgen dat je veel beter op de foto’s staat. Haal even diep adem, ontspan je schouders gooi ze naar achteren en neem je pose aan. Fotoshoot time!

Last but not least

Laat de kou je foto’s niet verpesten. Neem een lekkere dikke warme sjaal mee die je om je heen kan slaan tussen de opname door. Ook een handige tip is om een thermoskan met thee of chocomel mee te nemen, zo kun je ook nog genieten van je fotoshoot!

Fotoshoot cadeau

Geen zin in de kou? Maar natuurlijk kun je ook bij ons een fotoshoot boeken. Voor jezelf of voor een ander. In de fotostudio in Amsterdam of Utrecht. Toch liever buiten? Dit kan ook! Kies bijvoorbeeld voor een park fotoshoot in Haarlem.

Heb je ook interesse in een Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.