Koningsdag in Nederland

  • Berichtcategorie:Blog

Koningsdag in Nederland

Koningsdag is een nationale feestdag die wordt gegeven ter ere van ons staatshoofd Willem Alexander. In alle delen van het land zijn de meeste mensen vrij en wordt het gevierd met verschillende leuke evenementen zoals, vrijmarkten, festivals en kermissen. Het koningspaar bezoekt zelf ook altijd een stad tijdens deze dag. Er worden dan leuke activiteiten georganiseerd waaraan ze mee kunnen doen. Vanaf 1891 tot en met 2013 hadden wij een Koninginnedag, omdat er toen geen koning als staatshoofd was, maar een koningin.

Koninginnedag

De laatste koningin is de moeder van Willem Alexander namelijk koningin Beatrix. Koningsdag wordt gevierd op de verjaardag van Willem Alexander. In tegenstelling tot voorgaande koninginnen werd Koninginnedag van Beatrix ere van haar zelf en uit respect voor haar moeder gevierd op 30 april, de verjaardag van koningin Juliana. Beatrix is namelijk op 13 januari jarig. De voorloper van de Koninginnedag was een Prinsessendag, dit werd gevierd vanaf 31 augustus 1885 tot en met 1890.

Oranje Fotoshoot

Naast de vele evenementen, lekker eten en drinken is het natuurlijk ook fijn om op deze dag, leuke en spontane foto’s zelf te maken of door een professionele fotograaf ter herinnering van deze dag. De fotografen van Fotoshoot.nl zorgen voor het mooiste resultaat.

Heb je ook interesse in een Fotoshoot op Koningsdag? Boek dan hier een afspraak.