Fotoshoot Rotterdam

  • Berichtcategorie:Blog

De mooiste plaatsen voor een fotoshoot in Rotterdam

Rotterdam is een havenstad in het westen van Nederland. Het bevindt zich in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is de grootste en belangrijkste van Europa. De naam “Rotterdam” komt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in rivier de Rotte. De historische binnenstad werd in mei 1940 voor het grootste deel verwoest door een Duits bombardement. Rotterdam staat bekend om zijn vernieuwende architectuur. Allemaal goede locaties voor een fotoshoot in Rotterdam.

Monumenten & parken

Rotterdam is niet voor niets een bekende stad. Ook wordt het wel eens het New York van Europa genoemd. Het zit vol met mooie bezienswaardigheden en plekken.

De Oude Haven

De oudste haven van Rotterdam. Het is een toeristisch gebied waar zich de eerste wolkenkrabber van Nederland bevindt. Er liggen prachtige boten aan de haven dus ideaal voor een fotoshoot.

De kubuswoningen

De kubus woningen liggen direct naast de Oude Haven. Je kunt hier door de gangen lopen voor hele artistieke foto’s met verschillende figuren. Voor een paar euro kun je ook in de woningen.

Museumpark

Deze park was klaar in 1992. Maakt deel uit van de zogenaamde “Kunst-As” en omvat zes musea op loopafstand. Dit lijkt op het concept van Amsterdam “Museumplein” waar dit ook het geval is. In dit park bevindt zich een vijver wat een ideale plek is voor foto’s. In het park kun je door verschillende diafragma’s te gebruiken hele mooie foto’s maken.

Erasmusbrug

Ook wel bekend als “De Zwaan” vanwege de hoge asymmetrische pyloon. Hij is geopend op 4 september 1996. Later bleek dat de brug bij een hoge windkracht ging slingeren, toen waren er nieuwe dempers gemonteerd. Hier kun je vanuit een andere straat een fotoshoot houden waarbij je deze spectaculaire brug op de achtergrond ziet. Dit geeft veel karakter aan een foto.

De Euromast

Een toren van 185 meter hoog. Vanaf de Euromast krijg je een compleet uitzicht over Rotterdam en omgeving. Door dit mooie uitzicht kun je hier hele spectaculaire foto’s maken met Rotterdam op de achtergrond. Een tip: doe dit ook ’s avonds waardoor je de levendige stad op de achtergrond ziet.

In het kort kun je dus zeggen dat Rotterdam een ideale plek is voor fotoshoots. Je hebt veel diversiteit in deze stad, waardoor je unieke foto’s maakt. Van kubuswoningen tot de Euromast, in Rotterdam vindt je het allemaal.

Heb je ook interesse in een Fotoshoot in Rotterdam? Boek dan hier een afspraak.