Creatieve ideeën voor fotoprojecten (Deel 2)

  • Berichtcategorie:Blog

5 CREATIEVE IDEEËN VOOR UW FOTOPROJECT – DEEL TWEE

Dit artikel is een voortzetting van het vorige artikel, dat u kunt vinden op onze fotoblog waar we 5 creatieve ideeën voor het persoonlijke fotoproject presenteerden. Alle projecten kunnen gemakkelijk thuis worden gedaan, en alles wat je nodig hebt is je camera, een statief en lenzen! Die ideeën zouden een perfect idee kunnen zijn voor fotografiestudenten in Nederland, die op zoek zijn naar projecten die moeten worden gedaan voor hun studie, of om praktische ervaring op te doen binnen de kunst van fotografie. Laten we nu op zoek gaan naar andere inspirerende ideeën!

1. De kunst van de lichtstraalbreking

Het licht wordt gebroken wanneer het door het water gaat, en de objecten achter de container met water zien er misvormd uit. Dit fenomeen kan worden gebruikt in uw volgende fotoproject. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar glazen, een flitser, een statief en een zwart-witte textuur die je op de achtergrond plaatst. Vul de glazen met verschillende hoeveelheden water en verplaats het patroon naar voren / achteren om het effect aan te passen.

2. Cinematografie

Maak een reeks geanimeerde gifs die bewegingen illustreren. Deze techniek vereist verwerking en bewerking in Photoshop en je moet een video opnemen, geen foto, maar de resultaten kunnen er geweldig uitzien! U hebt een statief nodig om de achtergrond stil te houden en een scène met bewegende elementen te selecteren. “Live” -foto’s in retrostijl met een prachtig model en oude auto’s. Foto’s die je eindeloos kunt bekijken.

3. Deconstructie van landschappen

Probeer de landschappen eens goed te bekijken en composities te maken van verschillende segmenten. Maak tijdens een wandeling verschillende foto’s. Gebruik uw gebruikelijke fotokit met eenvoudige instellingen zonder een statief en filters. Fotografeer alles wat u interessant vind. Schiet dit in de diafragmaprioriteitsmodus. Wanneer u thuis bent, combineert u verschillende delen van uw afbeeldingen uit verschillende kaders met behulp van de mesh-functie in Photoshop.

4. Rookpatronen

Rook fotograferen behoort tot de favoriete thema’s van stilleven. Gebruik Photoshop om een ​​creatief project op basis daarvan te maken. Maak eerst een reeks goede frames met rookpatronen en bewerk ze vervolgens in Photoshop. Stel de overvloeimodus in en gebruik het hulpmiddel Warp Transform in Photoshop om afbeeldingen te verdraaien. Combineer verschillende foto’s met rook in een nieuwe en interessante afbeelding!

5. Waterdruppels

De essentie van het idee van dit project is om de val van waterdruppels vast te leggen. Dit vereist een bak met vloeistof, die door een klein gaatje zal vallen. Goede resultaten kunnen worden bereikt met sluitersynchronisatie en twee flitsen bij een laag vermogen (1/128), diafragma F / 22. In dit geval raden we aan om een ​​verdikkingsmiddel te gebruiken, dat in water moet worden opgelost voor grotere effecten. Experimenteer met de frequentie en de grootte van de druppels en de resultaten moeten geweldig zijn!

creative ideeen voor een fotoshoot