Wie wilt geen vrijgezellenfeest?

  • Berichtcategorie:Blog

Wie wilt geen vrijgezellenfeest?

Een vrijgezellenfeest om nooit meer te vergeten! Je hoort iedereen erover praten maar wat houdt het eigenlijk in? Hoe kun je zo’n feest het beste organiseren? Wat kost een vrijgezellenfeestje? En wie gaan er mee? Hieronder zetten we een aantal factoren op een rijtje.

Aan het vrijgezellenfeest gaan veel dingen vooraf. Het aanzoek, de locatie en de versiering daarvan, de kleding voor de bruiloft, de trouwringen en nog veel meer. Dit wordt gedaan door de bruid en de bruidegom, hier helpen familieleden en vrienden er natuurlijk wel bij. Vrienden en/of vriendinnen organiseren meestal deze dag.

Het is een feest dat door vrienden of familie voor de bruid of bruidegom georganiseerd wordt. Het is om afscheid te nemen van het vrijgezellenbestaan, gericht om de bruid of bruidegom in het zonnetje te zetten. Vaak wordt tijdens een vrijgezellenfeest de bruidegom of bruid ook voor schut gezet maar op sommige vrijgezellenfeesten worden ze ook wel positief in de spotlight gezet.

Vroeger was dit anders, de vrouw was vaak de avond voor de bruiloft alleen thuis en de man ging dan met zijn vrienden en manlijke familieleden op stap. Om het vrijgezellen leven nog voor een keer te vieren, maar flauwe kul dachten de vrouwen. Wij willen dit ook! In de tijd waarin we nu leven wordt het feest niet alleen voor de man gehouden maar ook voor de vrouw. En dat is maar goed ook. De vrijgezellenfeesten van nu worden ook niet meer alleen op de avond voor de bruiloft gehouden. De de feesten kunnen een weekend duren, een dag van te voren en soms weken voor de bruiloft.

De eerste stap om dit te organiseren is na gaan wie mee willen of mee kunnen. Kom erachter wat de persoon in kwestie leuk vind of juist heel erg vervelend vind. Want de organisatoren zijn de baas. Verkleden mag altijd, hoe gekker hoe beter. De ‘vrijgezel’ mag voor schut of in het zonnetje worden gezet. Reserveer een activiteit en gebruik afspreken.nl om een afspraak te plannen met de genodigden. En het feest is aan!

Een vrijgezellen feest van een man of een vrouw zien er allebei heel anders uit. Er zijn heel veel ideeën te vinden op internet, voor mannen zijn de volgende dingen erg populair:

  • Stappen en bier drinken in het centrum
  • Karten met vrienden
  • Flyboarden, hoverboarden en jatpack clinics
  • Bowlen

 Voor vrouwen zijn de meest voorkomende vrijgezellenfeesten:

  • Een lipdup en fotoshoot
  • Suppen op de Noordzee
  • Een eigen professionele film
  • Een stripper huren

De prijzen zijn erg verschillend. Een vrijgezellenfeest kan weinig of juist heel veel geld kosten, dit hangt af van de duur van het feest, de activiteiten, de locatie en het aantal mensen. Een heel weekend of een dag maakt al het verschil en dit kan ook nog in het buitenland of gewoon in Nederland. Het hangt van je budget af om van vele mogelijkheden het vrijgezellenfeest te organiseren en tot een succes te maken. Dames hebben gemiddeld een budget van onder de  100 en bij mannen kan het vaak boven de  100 oplopen. Onder het genot van een knipoog, heeft dit meestal te maken met de hoeveelheid drank?

Ook zijn er arrangementen om de dag tot succes te maken, zij werken vaak met thema’s. De meest voorkomende thema’s zijn Aprés ski, dieren, foute kostuums, tropical en superhelden. Ze zijn speciaal bedacht en ontwikkeld voor een onvergetelijke dag, dus alle ingrediënten voor een vrijgezellenfeest waar nog jaren over wordt nagepraat.

Er zijn zelfs films opgenomen over ontspoorde vrijgezellenfeesten, zoals onder andere the hangover, waar Doug (Justin Bartha) op het punt staat om te trouwen. Zijn beste vriend Phil (Bradley Cooper) wil dat niet voorbij laten gaan zonder een volwaardig vrijgezellenfeest. Deze film won zelfs in 2010 een Golden Globe, voor beste komedie.

Dus samengevat, is een vrijgezellenfeest een must-have! Wil je dit gezellige feest vastleggen en er toch zelf helemaal van genieten? Huur dan een professionele fotograaf bij Fotoshoot.nl in, het kan als groep of individueel, het kan een uur maar ook een hele dag duren. Er zijn arrangementen met of zonder make-up pakketten. In ieder geval is een fotoserie met een fotograaf een vereeuwiging van jezelf en de groep, omdat je achteraf individueel of als groep toch iets aan overhoudt wat bij paal dansen of rond rijden in een limousine meestal niet het geval is.