What to wear?

  • Berichtcategorie:Kleding

Vrouwen… we zijn er in alle soorten en maten! Van klein tot lang, van curvy tot slank en ieder even mooi! Zo veel verschillende figuren en zo veel diverse kledingsoorten waarmee jij jouw figuur optimaal kan laten shinen tijdens bijvoorbeeld een fotoshoot in onze fotostudio! Wij helpen je de juiste keuzes te maken voor een glamour portret fotosessie bij ons in Amsterdam. De juiste styling keuzes doen namelijk heel veel voor je figuur! En dit zie je natuurlijk terug in de fotoreportage! Laat jouw figuur je niet in de weg staan, omarm jouw lichaam en straal! Accentueer jouw sterkste punten en maskeer de factoren waar je minder blij mee bent. Iedereen kan een glamour shoot doen, daarvoor hoef je echt niet super slank te zijn of het “perfecte” figuur te hebben! Fotoshoot.nl verwelkomt iedereen en wilt graag jouw zelfvertrouwen een boost geven. Daarom hebben wij hier wat figuur analyses gedaan.

Haal het beste uit jezelf en check de do’s en dont’s!

Welke lichaamsvorm heb jij?

Om te weten welke kledingtips jij moet toepassen, is het belangrijk te weten welke lichaamsvorm op jou van toepassing is. Hieronder vind je tekeningen van verschillende silhouetten waarmee je jezelf kan vergelijken.

adele

Appel

Het appel figuur heeft een ronde vorm. Vanaf jouw taille omhoog is je zwaarste punt. Het is goed mogelijk dat je een buikje hebt en een wat plattere derriere. De borstpartij is gemiddeld en je benen zijn in verhouding met je kuiten en enkels. Dit zijn dan ook jouw beste assets!
Ben je een beetje onzeker over je figuur en draag je daardoor vaak wijdere kleding of donkere kleuren? Dat hoeft echt niet perse! Er is niet zo gek veel nodig om de onzekerheden van een appelfiguur te overschaduwen met wat optische tips.

Een top of jurk met wat extra stof, dus losvallende plooiing, in de taille maskeert een buikje. Met een open hals, bijvoorbeeld een V-hals, creëer je wat ruimte en lucht en oogt het geheel een stuk minder massief dat als je een hoog gesloten top of tot aan boven dicht geknoopte blouse draagt. Ook trekt een V-hals de focus naar de hals toe in plaats van bijvoorbeeld je buikje. Ook een leuk en luchtig sjaaltje werkt goed! Vermijd te felle kleuren zoals kobalt blauw of knal rood. Ingetogen kleuren staan toch net wat beter. Een jurkje met een A-lijn werkt flatterend voor jouw figuur. De A-lijn vloeit soepeltjes over het buikje en je heupen en accentueert een vrouwelijk silhouet. Jouw slankste gedeelte zit net onder je borst, als je een blazer draagt, zorg dan dat deze één knoop heeft die je precies onder je borstlijn kan sluiten (of gewoon richting de taille). Draag kleine printjes, zo oogt het kledingstuk verfijnder. Een grote print mag natuurlijk wel, maar kies er dan voor één bij de schouder of in de buurt van de hals. Volle en drukke ruches op de borstpartij kun je beter vermijden, dit geldt ook voor erg strakke tops en jurkjes, glimmende stoffen, jurkjes met een touwtje bij de taille, rechte blazers en pantalons met een bandplooi.

Zandloper

Volle borsten, tiny waist en vrij brede heupen? Jij bent een zandlopen! Velen vrouwen zijn stik jaloers op dit figuur, maar ook jij kent waarschijnlijk onzekerheden en staat soms radeloos voor de kast. Ook voor dit figuur hebben we creatieve tips!
Kledingstukken met een wijde hals werken mooi, omdat de borstpartij dan wat minder massief lijkt. V-halzen en vierkante halzen geven hetzelfde effect. Hoe zwieriger hoe beter! Vermijdt dikke of stugge stoffen. Tulpjurken of bodycon jurken staan mooi op jouw figuur. Kleine printjes laten je slanker lijken en een kleding stuk met details op de schouders trekt daar de aandacht naartoe wat flatterend werkt. Ook schoenen met een ronde of open neus staan het mooist bij het zandlopen figuur. Less is more! Te veel sieraden lijden af van jouw mooie lijf. En als laatste, kies voor een regular of high waist broek.

BOKAAL

Wanneer jij voller bent aan de bovenkant maar wel slanke benen en een slanke taille hebt, wat bredere schouders, grote borsten en wellicht een buikje maar een recht onderlijf? Dan ben jij een zogeheten bokaal. Met wat slimme trucjes leg je de focus op je sterke punten van je figuur en maskeer je de punten waar je minder blij mee bent. 

Ook hier geld dat kledingstukken met een V-hals je optisch slanker doen lijken. Onder de borst is jouw slankste punt en daarom werkt het goed op tops of jurken te dragen waarvan het strakste gedeelte daarom spant. Met een print proportioneer jij je figuur optimaal. Je kan strakke broeken goed hebben maar ook pantalons of een bandplooibroek staan jou goed. Iets van een leatherlook of print mag ook zeker gedragen worden op de benen. Kies voor getailleerde jasjes en blazers en zakken op de heup geven jouw wat extra curve. Zware stoffen kan je beter vermijden, dit geldt ook voor sjaaltjes of poncho’s.

PEER

Jouw borsten en billen zijn vol en rond, je benen zijn slank en zowel jouw schouders als heupen zijn wat breder. Bij jouw figuur past het type peer. Vind je het soms lastig om de juiste outfit te kiezen? Komt goed! Met de juiste items ontstaat een super silhouet en haal jij het beste uit jezelf naar boven.

Een A-lijn jurkje verdoezelt de brede heupen en gaat mooi met jouw silouet mee. Wijde mouwen zijn ook een goede keus, deze creëren een taille. Ook jouw smalste punt kan je benadrukken met een blazer net onder je borst dicht te knopen. Met een brede V-hals lijken je schouders smaller. Ook zorgt het voor een mooi decolleté. Tops die aan de onderkant iets van plooitjes hebben maskeren een buikje. Glimmende of coated broeken zijn niet zo’n goede keus, deze laten je benen namelijk dikker lijken. Breisels of ruches kan je ook beter achterwege laten, dit creëert onnodige volume. Enkellaarsjes verlengen je figuur niet, ga eerder voor open pumps!

PILAAR

Bij het lichaamstype pilaar is het bovenlijn recht met slanke heupen en lange benen. Je borsten zijn klein of middelmatig. Er zit in jouw figuur veel potentie en je proporties zijn super, maar die lange benen en je rechtere bovenlijf zorgen ervoor dat het toch soms lastig is om de juiste fashion te vinden en je figuur een vrouwelijk silhouet te geven. Maar de ideale look stel je zo samen met wat handige weetjes! 

Een hartvormige hals zorgen ervoor dat je smalle schouders wat breder lijken en ook je borsten blijven mooi in proportie. Met een riempje, knoop of peplum top accentueer je jouw taille. Jurkjes met een zandlopersilhouet staan jou super. Kies jasjes met een dubbele rij knopen, die bij voorkeur onder de borst beginnen. Je smalle bovenlichaam laat je wat voller lijken door het dragen van grotere prints. Vermijd hoog gesloten tops zoals een col of ene blouse helemaal dicht geknoopt. Soepele stoffen werken beter, want met stugge stoffen lijkt je lichaam rechter. Een high waist laat je benen nog langer lijken en dit is niet perse nodig. Ook jurkjes met een recht silhouet zijn wat minder geschikt voor jouw figuur.