What to do in Zambia

  • Berichtcategorie:Blog

What to do in Zambia

Zambia is een mooi land dat in het zuiden van Afrika ligt. Het is een mooi, maar toch nog een ondergewaardeerd land. De grootste rivieren zijn de Zambezi en Luangwa. Er zijn een aantal nationale parken te bezoeken met de meest unieke dieren en flora. Ook zijn er andere attracties te zien, zoals de Victoria Falls en natuurlijk leuke dorpen en markten. Het mooiste nationale park in Zambia is South Luangwa National Park. De South Luangwa is het meest wildrijke park van Zambia. Daarnaast wordt het ook bestempeld als de beste safaripark van Afrika! ‘The Valley’, zoals South Luangwa ook wel genoemd wordt, staat bekend als ‘een van de laatst overgebleven wildernissen’.

De Luangwa rivier, één van de laatste onaangetaste rivierensystemen ter wereld, is de levensader van het park. De vulkanische ondergrond en erosie van het landschap hebben geresulteerd in de huidige verschillende ecosystemen. Uitgestrekte savannes, lagunes, bossen en rivierenlandschappen wisselen elkaar af. De aanwezigheid van al deze ecosystemen en voedingsbronnen zorgt voor grote aantallen wilde dieren in de regio. Het park staat bekend om de wilde honden, luipaarden en leeuwen. Overigens vinden reizigers in South Luangwa alle wildsoorten in grote aantallen, of het nu om olifanten, nijlpaarden, giraffes, buffels, verschillende gazelle- en vogelsoorten gaat. Tot slot krijgen ook de rangers een eervolle vermelding in South Luangwa. De uiterst gekwalificeerde rangers bezitten veel kennis en hebben veel passie voor de flora en fauna van het park. Door de samenloop van hoge wildaantallen, prachtige accommodaties en goede gidsen, worden bezoekers getrakteerd op een succesvolle safari.

Victoria Falls is één van de grootste watervallen ter wereld en zeker de grootste van heel Afrika. Een gordijn van water klettert meters naar beneden. Damp welt op enregenbogen dansen op de nevel. De Victoria Falls vormt één van de zeven wereldwonderen. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar. Geen wonder dat de lokale bevolking haar Mosi-oa-Tunya noemen, de rook die dondert. Het is de Zambezi die hier maar liefst honderd meter omlaag stort. Deze rivier vormt de grens met Zambia, waarmee Zimbabwe de zogenoemde Vic Falls deelt. Maar indrukwekkender is de breedte van het natuurwonder. Over meer dan 1.700 meter strekken de watervallen zich uit en zo’n 500 miljoen liter water valt per minuut over de rotswand.

Zambia is natuurlijk niet alleen mooi om de natuur, maar het is ook erg leuk om naar de dorpjes te gaan en je te mengen met de lokale bevolking. Het zijn zeer aardige mensen en door heel het land kun je leuke marktjes bezoeken en souvenirs kopen die handgemaakt zijn. Mooie foto’s kun je verder maken en de mensen vinden het prachtig om op de foto te gaan. Kortom Zambia is een mooi land met veel ongerepte natuur en mooie plekken die je kunt bezoeken.