Vaderdag!

  • Berichtcategorie:Vaderdag

17juni is het weer zover, vaderdag. Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd uit Amerika.
op deze speciale dag worden vaders in het zonnetje gezette. Vele vaders door het hele land worden door hun kinderen verrast met een ontbijtje op bed of een prachtige tekening. Meest voorkomende vormen van presentjes.

Vaderdag is een super happy moment, om je vader eens goed in de watten te leggen. Op vaderdag hebben de meeste vaders geen wensen. Maar uiteraard vind haast iedere vader het leuk om aandacht te krijgen voor zijn rol.

Maar wat geef je als vaderdag cadeau?

 

Cadeau tips

Een prachtig schilderij voor papa! De allerkleinste kan dit met echte verf zo maken.
Letters plak je zo met plakband op het canvas-doek. Kan gewoon plakband zijn, met tape of met ander plak spul is dit zo te doen.
Uw kind kan dan lekker gaan schilderen en er een heel mooi werk van maken met verschillende kleuren. Wel op letten dat ze de kwast niet onder het plakband gaan zitten.
Daarna gelijk, als de verf nog nat is het plakband van af halen. En klaar is het schilderij.
Tijd dus om op zoek te gaan naar leuke knutsels voor vaderdag! Bij voorkeur niet te ingewikkeld, te maken door kinderen zelf zodat het echt een cadeautje van de kinderen is. Een soort dubbele boodschap, zodat het niet alleen gaat over de knutsel / cadeau / kaart.
Voor de oudere kinderen, zijn er tal van andere cadeautjes of belevenissen die vaak door vaders goed waardeert kunnen worden. Denk aan een brunch, zweefvliegen, aftershave, trimmers, avondje zwemmen. Een vaderdag cadeau hoeft niet te bestaan alleen uit tastbare cadeautjes. Maar een belevenis is een aanrader en kan alleen of met andere uitgevoerd worden. Als fotostudio adviseren wij uiteraard een fotoshoot, lol.

 

Weinig tienervaders

Jonge mannen zijn niet heel vaak vader als ze jonger dan 18 zijn. Op 1 januari 2003 waren er 450 tienervaders. Ongeveer tien keer zoveel meisjes zijn tienermoeder. Omdat jongens boven de 20 jongere meiden hebben bevrucht. Gemiddeld worden mannen rond of na hun dertigste levensjaar voor het eerst vader. Vrouwen zijn met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar iets jonger.. Deze leeftijd is vergeleken met andere landen relatief hoog.
Mannen zijn in staat om op latere leeftijd vader te worden. Veel mannen die veertig jaar of zelfs ouder zijn krijgen nog kinderen. Bij vrouwen is het na hun veertigste lastiger om moeder te kunnen worden.

Mannen die in 2015 vader werden waren gemiddeld 34,1 jaar oud. Bij het eerste kind waren ze gemiddeld 32,5. Die leeftijd ligt een jaar hoger dan twintig jaar geleden.Vaders zijn gemiddeld drie jaar ouder dan moeders. In 2015 was een vrouw die voor het eerst moeder werd gemiddeld 29,6 jaar oud, en lag de leeftijd van alle vrouwen die dat jaar moeder werden op 31,1 jaar. (bron: CBS)

Happy Fathersday!
Fotoshoot.nl