Strandfotografie

  • Berichtcategorie:Blog / Fotoshoot

Strandfotografie

De winter is eindelijk voorbij en de lente is er. Dat betekent een lekker zonnetje en hopelijk iets warmer weer, de winterjas kun je dan thuis laten. Wat is er nou leuker dan een fotoshoot doen op het strand? Het strand biedt een mooie en speciale achtergrond waar je leuke foto’s kunt laten maken door een professionele fotograaf. Je kan bijvoorbeeld foto’s maken op het strand van Zandvoort of Scheveningen, aan het water of in de duinen. Het is ook leuk om zo’n fotoshoot cadeau te geven bij eenhuwelijksjubileum of als verjaardagscadeau voor oma of opa. Nde fotoshoot kun je lekker nagenieten in een strandtent en de mooiste foto’s van de shoot selecteren. Kortom een heel leuk uitje om te plannen. Strand fotoshoots zijn spontane en ongedwongen shoots voor leuke foto’s. De beste tijden om foto’s te maken zijn tijdens de golden hour met zonsondergang, maar ook in de ochtend wanneer het strand nog helemaal verlaten is en het zeewater het strand heeft gladgestreken. In de periode van maart tot en met november heeft Fotoshoot.nl shoots op het strand van Zandvoort en Bloemendaal aan zee. Ook op andere locaties zoals Scheveningen en Katwijk aan zee. Behalve familie- of vriendinnen shoots op het strand of in de duinen kunt u kiezen voor een bruilofts-reportage. Een bruilofts-reportage aan het strand of in de duinen is een geweldige en speciale manier om uw bruiloft vast te leggen. Het is een mooie omgeving, waar je op vele manieren een foto’s kan maken. Verder is het handig om goed voorbereid naar het strand te komen, omdat er veel dingen zijn om rekening mee te houden.

Handige strand tips:

1. Vervoer

Er zijn verschillende opties om naar het strand te gaan. Je kan naar een wat minder drukke strand gaan, waar je prima de auto kunt parkeren. Het is handig om van tevoren uit te zoeken waar je kunt parkeren en of het betaald is of niet. Maar als je bijvoorbeeld naar de populairdere stranden gaat zoals Scheveningen en Zandvoort is het lastig om te parkeren, tenzij je erg vroeg in de ochtend komt om de drukte voor te zijn. Je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer of met de fiets als je in de buurt woont. Houd de reistijd wel in de gaten zodat je op tijd komt voor de fotoshoot.

2. Neem snacks mee

Op de meeste stranden zijn er strandtenten te vinden waar je lekker kunt eten en drinken, maar dit kan best duur uitvallen. Om geld te besparen kun je zelf eten en drinken meenemen in een koelbox mee om alles koel te houden.Tip: op enkele Nederlandse stranden mag je ook barbecueën. Dat is een geweldige afsluiter van een dagje strand.

3. Zorg voor een schaduw plek

De zon is natuurlijk erg lekker op het strand, maar als je niet goed oplet kan je erg verbranden. Het is dan ook zeker aan te raden om zonnebrandolie of crème mee te nemen en/ of een parasol. Ook met fotoshoots is het handig, zodat je na de shoot niet helemaal verband thuiskomt.

4. Neem iets mee om te doen

Het strand is de perfecte plek voor een dutje, of om eens goed bij te praten. Je kan ook iets anders mee nemen zoals een bal of een frisbee om wat sportievere dingen te doen. Dit staat ook leuk tijdens een fotoshoot om zo nog meer spontane foto’s te kunnen maken.

5. Verberg je waardevolle spullen

Helaas hebben zakkenrollers nooit vakantie. Berg je waardevolle spullen daarom goed op, zeker als je met z’n allen naar de zee gaat. Stop je telefoon en portemonnee bijvoorbeeld in een grote lege zonnebrandfles of verberg ze in een waterproof tasje in een koeling box, zodat ze niet zichtbaar en makkelijk te stelen zijn.

6. Kleding

Kies bij voorkeur pastel of neutrale kleuren bij een strandshoot. Vermijd kleding met zwarte of donkere kleuren. U wilt niet een zwarte vlek zijn op de foto, terwijl het strand crèmekleurig is. Trek aan wat bij u past, is onze uiteindelijke tip. Fotoshoot.nl spreekt meestal af bij een strandtent. Hier kunt u heerlijk aan het terras zitten en een drankje doen. Bij slecht weer wordt de fotoshoot naar een andere dag of naar de dichts bij zijnde fotostudio verplaatst. Bewolkte dagen zijn het allermooist om foto’s te maken. Zonnige dagen op zich ook wel, maar dan kunnen de Nederlandse stranden te druk zijn, waardoor je veel ruis op de achtergrond krijgt en dat is niet mooi.

Fotoshoot.nl is gespecialiseerd in het creëren van een leuk dagje uit voor jou en je familie of vrienden. Ons team van professionele fotografen organiseert voor jou een volledig verzorgde dag en maakt professionele foto’s van de hoogte kwaliteit.