Spiegelreflexcamera Fotoshoot

  • Berichtcategorie:Blog

Welke spiegelreflexcamera is aan te raden voor fotoshoots?

Als je op internet zoekt naar spiegelreflexcamera krijg je heel wat opties, maar wat is eigenlijk de beste voor een fotoshoot?

Het eerste verschil maak je door jezelf in een categorie te plaatsen, ben ik beginner, gevorderde of een professioneel fotograaf? Hier zoek je vervolgens een camera die daarop aansluit. Iedereen vindt wat anders belangrijk. Omdat je een camera voor een shoot zoekt, is het belangrijk dat je de beste kwaliteit foto’s maakt waardoor je ze groot kunt afdrukken.

Merken

De keuze die je dan moet maken is het merk waar je voor gaat, want hier koop je objectieven voor en je wilt dit niet allemaal opnieuw kopen. Kijk ook naar de toekomst, wat wil je bereiken en welk merk sluit hierop aan? Je kunt voor een je keuze het beste langsgaan bij een elektronicawinkel om in de menu’s te kijken en de knoppen te voelen. Het is belangrijk om voor een zo makkelijke en logisch mogelijke bediening te kiezen.

Sensor

Je hebt bij een spiegelreflex een belangrijk verschil in sensoren, je hebt een full-frame camera en camera’s zonder full-frame. Bij een full-frame camera is de sensor in je camera groter waardoor de kwaliteit van het beeld beter is. Zonder full-frame is er een krop-factor waardoor de brandpuntafstand van de lenzen niet kloppen met het beeld. Daarom is het bij een professioneel fotograaf belangrijk om full-frame te hebben, omdat je geen kwaliteitsverlies wilt hebben.

Lenzen

Eigenlijk komen we nu bij het belangrijkste deel van de camera, namelijk de lens. De objectieven zijn belangrijker wanneer het om het beste resultaat gaat van je foto dan de body. Een goede lens maakt kleurechte, scherpe en heldere foto’s. Kijk bij het kiezen vooral naar de volgende punten:

• Brandpuntsafstand waar je mee kunt doen wat je wilt fotograferen. Dit kan een vast brandpunt zijn of een zoom-objectief. Met een vast brandpunt kun je niet in- en uitzoomen en met een zoom-objectief wel. Als je je klanten comfortabel wilt laten voelen kies je voor een zoom-objectief, zodat je niet dichtbij hoeft te komen.

• Diafragma die past bij je wensen. Wil je veel onscherpte voor bijvoorbeeld een mooie portretfoto’s, dan zoek je naar een lens met een diafragma van f2.8 of lager. Hoe lager het getal, hoe meer onscherpte in je foto.

In het kort is het dus belangrijk dat je je foto doeleinden op een rijtje hebt. Als professioneel fotograaf kies je voor een fotoshoot een camera met full-frame, een zoomlens en kijk je goed welk merk je de meeste opties zal bieden.