Reclamefotoshoot in Amsterdam

RECLAMEFOTOSHOOT IN AMSTERDAM

Reclame en commerciële fotografie worden gebruikt om iets te promoten, meestal een product of dienst. Commerciële fotografen fotograferen gebouwen, modellen, producten en landschappen die worden gebruikt voor promotiedoeleinden in tijdschriften, gedrukte advertenties en catalogi. Commerciële foto’s worden vaak gebruikt in de detail- en groothandel, maar ook in promotiemateriaal en voor andere reclamedoeleinden. In commerciële fotografie is de volledige reclame fotoshoot gewijd aan het fotograferen van het product zelf. Verlichting, stijl en achtergrond zijn op een manier gekozen dat het een stijl creëert die je mee neemt in het product.

Voor reclamedoeleinden gebruikt een fotograaf een breed scala aan methoden om niet alleen producten te verkopen, maar ook levensstijlen, concepten en ideeën. Een reclamefotograaf heeft meer creatieve vrijheid, in termen van interpretatie van hoe producten, diensten, levensstijl en ideeën fotografisch kunnen worden gepresenteerd, met de nadruk op hun voordelen. Reclamefotografen zijn vaak experts in marketing, planning, bedrijfsbeheer en zijn goed op de hoogte van de huidige verkooptrends.

Reclamefotografie: hulpmiddelen en vereisten

Commerciële en reclamefotografen hebben de nieuwste hulpmiddelen en technologieën nodig. Dit omvat een digitale camera met een of meer lenzen. Een goede zoomlens en een snelle groothoeklens zijn ook vereist. Bovendien heeft een professionele fotograaf een goed statief nodig, draagbare lichtbronnen, een paraplu en verschillende filters om lichtschitteringen te beheersen. Alle genoemde apparatuur is beschikbaar in onze studio in Amsterdam. In tegenstelling tot landschaps- en andere vormen van fotografie, vereisen commerciële en reclamefotografie bijna perfecte beelden die worden bereikt met behulp van fotobewerkingssoftware. Dit soort afbeeldingen moet effectief worden vergroot tot een poster of billboard. Het is dan ook belangrijk dat dit bekend is voor de fotoshoot begint voor het uiteindelijke succes.

Hoe bestel je een fotoshoot voor advertenties?

Als u zelf een fotosessie wilt organiseren moet u een fotograaf en modellen zoeken, een beschrijving maken voor de opnamen, decoraties voorbereiden, een locatie huren, een visagist, een kapper en een stylist inhuren. Dit alles wordt echter verzorgd door Fotoshoot.nl – laat ons je behoefte en algemene idee van de fotosessie weten. Ons actieplan helpt je om de fotoshoot te organiseren:

  • Goedkeuren van het concept met uw managementvertegenwoordigers. Je moet met het idee komen van de fotoshoot, een technische taak of beschrijving van de fotosessie opstellen;
  • Kies het marketinginstrument. Elke vorm van adverteren vereist een andere benadering, tijd en budget;
  • Begrijp uw doelgroep;
  • Bepaal het type opname (onderwerp, modellen, interieur), decoratie, locatie, opnamedatum en voorwaarden;
  • Maak een lay-out van de reclame. Je kunt het met de hand of in een grafische editor tekenen. Dit geeft ons een duidelijke visie wat van ons wordt verwacht.

Als u zich wilt aanmelden voor de commerciële of reclame-opnamen met Fotoshoot.nl, aarzel dan niet om ons uw contact te laten. We zullen u terugbellen en alle benodigde informatie voor u verduidelijken.