De voorbereiding op een herfst fotoshoot

  • Berichtcategorie:Fotoshoot

De herfst is de perfecte tijd voor een fotoshoot. Als de natuur prachtige kleuren krijgt, lijkt foto’s maken niet moeilijk. Dat betekent echter niet dat we lui kunnen zijn en het landschap het werk laten doen. Als vallende bladeren, kastanjes en paddenstoelen je gelukkig maken, volgen hier enkele tips om het beste te maken van die herfst fotoshoot!

 

De lokatie en het weer

Herfstweer kan onvoorspelbaar zijn. Je kunt vandaag uit je raam kijken en verbluffende kleuren zien, maar afhankelijk van het weer zou het morgen anders kunnen zijn. Het enige dat je nodig hebt is één nachtvorst of een krachtige wind om je geweldige herfstdecor weg te blazen. Het is belangrijk om je plek te kiezen, maar de natuur veranderd snel in de herfst. Laat dus niet teveel tijd verstrijken tussen de keuze van de lokatie en de shoot.

 

Kleed je warm

Met het veranderende weer daalt ook de temperatuur. Zorg ervoor dat je gekleed bent voor een buitenshoot. Lichaamsstaal is belangrijk, dus vermijd te dikke kleding. Een warme trui en jeans is meestal een prima keuze, maar iets meer onderkleding kan nodig zijn als het koud is.
Stoere schoenen of laarzen en een sjaal of muts passen daar ook bij! Neem voor de zekerheid een plastic zak mee, voor die foto zittend op de grond bij een mooie eik.

 

De kledingkeuze voor een familieshoot

Deze tijd van het jaar is geweldig voor familieportretten. Accessoires moeten voor het hele gezin op de juiste manier worden gecombineerd, rekening houdend met kleuren en stijl. Die felgroene bodysuit met schattige eendjes van je dochter past hier niet. Het liefst ook geen witte of lichte kleding omdat we geen licht willen reflecteren. Kies twee hoofdkleuren zoals donkerblauw en burgundy. Vul dit aan met neutrale kleuren zoals beige of bruin. Bij twijfel zijn neutrale en basale kledingkeuzes altijd goed. Ze botsen niet met de mooie herfstachtergrond en laten ook de expressie van de personen zien.

 

Backlight

Achtergrondbelichting van portretonderwerpen is een populaire techniek. De herfst is het perfecte moment om dit uit te voeren. Je krijgt dan het typische, dromerige flare-effect en het geeft de bladeren ook een verbazingwekkend verlicht uiterlijk. We proberen de zon dan uit het beeld te houden.

 

De gouden uren

Als je tijdens je shoot wilt profiteren van de zogenaamde “gouden uren”, houd je de tijd van de zonsondergang in de gaten. Als je een vroege vogel bent en ‘s morgens een shoot wilt doen, kijk je uiteraard naar de tijd van de zonsopkomst. Soms kun je dan ook profiteren van mist of nevel. Naarmate het jaar vordert, zal de zon later opkomen en eerder onder gaan. De invalshoek van het licht verandert ook en raakt de aarde dus anders, waardoor mooie effecten ontstaan. Als je het echter niet bijhoudt, zou je die kostbare gouden uren kunnen missen. Door op het internet te controleren op welk tijdstip de zon opkomt en ondergaat, krijg je een goed beeld van hoe lang je kunt fotograferen. Als je wilt profiteren van het veranderende licht, moet je enkele uren vóór zonsondergang starten. In de ochtend kun je het beste starten vlak voor zonsopkomst.

 

De perfecte periode voor een herfst fotoshoot.

Een herfst fotoshoot gaat helemaal over de prachtige kleuren van de natuur, de lage lichtinval en de personen die gefotografeerd worden. Een “Indian summer” is zeker een aantrekkelijke periode, het is nog steeds warm, terwijl het al oktober is. Maar dit is natuurlijk moeilijk te plannen. Bewolking of een regenbui is nooit een reden om een fotoshoot te annuleren, tijdens dergelijke weersomstandigheden kunnen ook prachtige opnamen worden gemaakt. Over het algemeen zijn de maanden oktober en november de beste periode voor een herfst fotoshoot.

 

Aanmelden

Ik hoop dat de voorbereiding op een herfst fotoshoot hiermee iets gemakkelijker voor je zal zijn. Wees creatief, vraag advies aan de fotograaf en breng een goed humeur mee voor de fotoshoot!

Je kunt je aanmelden voor een herfst fotoshoot door je contactgegevens op de contactpagina achter te laten!