Haarlem Fotoshoot

  • Berichtcategorie:Blog

De mooiste plaatsen voor een Haarlem fotoshoot?

Haarlem een hele mooie stad en is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem is na Amsterdam de grootste stad van Noord-Holland. De stad is de zesde monumentenstad van Nederland. De stad telt 1149 rijksmonumenten. Daarnaast zijn er in de stad 1238 gemeentelijke monumenten. Daarom is Haarlem een mooie en culturele stad en perfect voor een Haarlem fotoshoot. Wat zijn specifieke plaatsen in Haarlem die mooi zijn voor een Haarlem fotoshoot.

Monumenten en parken

Haarlem heeft een monumentaal centrum met mooie plekken en geschikt voor een fotoshoot.

Ruïne van Brederode (kasteel)

Willem I van Brederode stichtte in de tweede helft van de 13e eeuw de Ruïne van Brederode. Later bleef er na een plundering en brandstichting alleen nog een ruïne van het kasteel over, vandaar de naam. Toch ziet het er ondanks dit nu nog spectaculair uit, ook doordat sommige delen gerestaureerd zijn. Hierdoor is dit een bijzondere plek voor een Haarlem fotoshoot.

Adriaan Molen en de Eenhoorn

Haarlem heeft meerdere molens, de twee bekendste zijn de Adriaan Molen en de Eenhoorn. De Adriaan Molen werd vroeger gebruikt door een tabakshandelaar. Hij verwerkte tabak in de molen. Later deed het dienst als graanmolen. Aan het Spaarne staat de Eenhoorn. Vroeger werd deze molen gebruikt als houtzaagmolen. Omdat deze molens typerend zijn en zich in mooie gebieden bevinden is dit een ideale plek.

Haarlemmerhout Stadspark

In het zuiden van het centrum ligt dit park. Het paviljoen komt uit het jaar 1786, de broer van keizer Napoleon heeft hier gewoond. Er ligt een prachtig park eromheen en daarom kunnen hier veel verschillende foto’s gemaakt worden.

Amsterdamse Poort-Spaarnwouderpoort

De poort komt uit de 14e eeuw en deze is goed bewaard gebleven. De poort staat bekent om zijn unieke bouw. Het is een prachtige plaats voor foto’s, omdat de poort en met het water eromheen mooi is.

Naast deze parken en monumenten heb je ook bepaalde periodes in het jaar in Haarlem voor een mooie fotoshoot. Een voorbeeld hiervan is in het voorjaar in de bollenvelden, tussen de miljoenen bloemen zoals tulpen en narcissen. De bloemenparade eindigt ook in Haarlem. Ook kun je in de zomerperiode vanuit Haarlem zo in Bloemendaal of Zandvoort zijn voor strand fotoshoots.

Heb je ook interesse in een Haarlem Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.