FOUTE VRIENDEN!

Jaja, ook wij moesten er aan geloven. Op maandag 12 juni kwamen de mannen van Foute Vrienden langs bij ons in de fotostudio in Amsterdam om verschillende klanten eens lekker in de maling te nemen.

Foute Vrienden is een televisieprogramma op RTL 5, waarin de vrienden Pim Muda, Albert-Jan van Rees, Pepijn Gunneweg, Leo Alkemade, Tim Kamps en  Alex Ploeg elkaar grappige en vaak gênante opdrachten uit laten voeren. Het programma ging op 12 maart 2015 van start en er is inmiddels al een tweede seizoen uitgekomen. Om de beurt voert één van de mannen een opdracht uit, wat wordt doorgegeven via een oortje door de 3 anderen. Per aflevering wordt aan het eind bepaald wie van de 4 de minste opdrachten heeft voltooid. De opdracht van de verliezer is vaak een straf die het daglicht bijna niet kan verdragen. Kortom, hilarische televisie.

Voor de opnames van het derde seizoen waren onze klanten aan de beurt.

De verborgen camera’s werden opgehangen in de studio. De mannen nestelden zich boven in een kamertje. Leo Alkemade pakte een camera en ging de werkvloer op, hij ging zich de komende 20 minuten proberen neer te zetten als de professionele fotograaf. Yeah, right. Hij had zich goed geschoren en een pet opgedaan, in de hoop dat het nieuwe slachtoffer hem niet zou herkennen. En gelukkig voor hem, gebeurde dat ook niet.

Nietsvermoedend liep Noortje de fotostudio in, naar de locatie gelokt door een mailtje van Hebbes Casting. Of ze, geheel gratis, 15 nieuwe foto’s wilde laten maken. Natuurlijk wilde ze dat.

Door een assistente (die natuurlijk in het complot zat) werd ze begeleidt naar “de fotograaf”. Nietsvermoedend schudde ze hem de hand. Een bekende kop, dacht ze, maar ze kon hem niet plaatsen. De 3 mannen konden meekijken via de camera’s en zaten ondertussen al sluwe plannen in het oortje van Leo te fluisteren. Hij wees haar naar een plek voor het scherm en begon met de fotoshoot. “Ik voel een spanning tussen ons”, zei Leo terwijl hij zijn lach probeerde in te houden. Noortje had geen idee wat haar overkwam, ze vond het maar gek. Leo pakte een stoel erbij en een mega grote teddybeer. “Ik wil dat je gaat zitten en die spanning projecteert op die teddybeer.” Noortje ging zitten en probeerde er iets van te maken terwijl ze twijfelend de camera in keek. “Ik weet eigenlijk niet wat ik aan het doen ben”, zei ze lachend. Leo wist het eigenlijk ook niet. Zelfverzekerd begon hij een verhaal te vertellen over hoe de meiden die hij fotografeert altijd om zijn nummer vragen. Want dat was het doel wat hij doorgefluisterd kreeg in zijn oortje, laat haar om je nummer vragen. Na wat verdere mislukte flirt pogingen, liep de “shoot” ten einde. “Wil je me nog wat vragen?” Vroeg Leo. Noortje keek hem lachend aan. “Jij wilt zeker dat ik om je nummer vraag hé? Kom maar dan.” Yes! Gelukt! Het doel was bereikt.

“Noortje,” zei Leo grijnzend, “je zit in Foute Vrienden.” Niet in staat om woorden te vormen staarde Noortje naar het gezicht van Leo Alkemade. Totale shock. En daarna een onwijs hard gebrul. Ze kwam niet meer bij. “Je had al zo’n bekende kop!”

Al met al, het was een onwijze belevenis. Soms komt er iets leuks op je pad, en moet je die kans grijpen; in dit geval leuke televisie creëren. Wat hebben we gelachen. En Noortje ook.