Fotoshoot koning Willem-Alexander

  • Berichtcategorie:Koningshuis

Kritiek op kerstfoto van koning Willem-Alexander

2e Kerstdag te zien op het nieuws en in het Jeugdjournaal: op de kerstfoto van koning Willem-Alexander staan wat aparte schilderijen… Aan de linkerkant op de foto is er een leeg schilderij te zien. Het schilderij is in 1968 gemaakt door Ad Dekkers en heet: Vierkant met Sector. Het is een wit vlak met een zaagsnede. Er zijn er nog 3 van, 1 hangt in het Stedelijk Museum. Cadeautje van zijn moeder, nu zo’n slordige 80.000 euro waard.  “Kan ik ook, zo’n wit vlak schilderen en dan met een zaag een stukkie zagen!”. Klopt helemaal, maar ik vrees dat u het aan de straatstenen niet kwijt raakt. Brandt wel lekker in de open haard, het is behoorlijk fris buiten.

En nu de volgende vragen:

Aan de rechterkant op de foto 2 lijsten met geknakte takken erin, zou 1 van de kinderen die gemaakt hebben? En wat zouden die waard zijn?
-Bij Villa Eikenhorst staat een mooie auto voor het raam trouwens, zou er een AA-nummerbord op zitten?
-In plaats van een kerstboom staat er een gigantische vaas rode pluimen met daaromheen potten met rode bloemen. Ook sfeervol, maar waarom geen kerstboom?

Een hoop te zien op de foto dus een hoop te vragen/veroordelen. Wereldnieuws zelfs, zo’n leeg schilderij. Ik hoop in ieder geval dat Willem-Alexander, Maxima en de meiden een fijne kerst hebben gehad, zittend tussen een wit schilderij, takkenschilderijen, rode pluimen en een coole auto 😉