Fotografie voor sociale media

  • Berichtcategorie:Blog

Fotografie wordt niet alleen gebruikt voor gezellige doeleinden, maar wordt ook gebruikt in de zakelijke wereld. Het komt erg onprofessioneel over als er een selfie als profielfoto staat op je LinkedIn, wat een slechte indruk wekt en hierdoor geen interesse. Het is daarom een erg belangrijke stap bij het aanmaken van een account om de juiste profielfoto te kiezen of te laten maken. Wij gaan het hebben over het maken van een zakelijk portret. Daarom is fotografie voor sociale media de ideale oplossing

Voorbereiding

Het doel van een zakelijk portret is een mooie, duidelijke foto van jezelf. Niet onbelangrijk is dat hij ook vriendelijk, maar toch professioneel moet ogen. Van tevoren is het daarom ook niet gek om een visagiste of styliste in te schakelen. Bedenk vooraf wat je wilt gaan doen. Licht de fotograaf in over wie je doelgroep is en wat je uit wilt stralen. Kleding is zeker niet onbelangrijk, elke kleur heeft effect op het uiteindelijke resultaat. Kies rood voor passie en agressie of blauw voor vertrouwen en rust. De kleur moet van toepassing zijn op het beroep.

Poseren

De meeste mensen hebben geen enkel idee hoe zij moeten poseren voor een zakelijk portret en doordat zij niet voorbereid zijn komt het wat geforceerd over. We gaan wat tips behandelen.

Draai een beetje met je schouder richting de camera zodat je niet met je hele lichaam recht voor de camera staat, hierdoor krijg je een persoon op zijn breedst en dat is niet wat je wilt.

Poseer je kin niet te hoog of te laag, om een onderkin te voorkomen. Er moet om dit te voorkomen vanuit een hogere hoek geschoten worden in plaats van de kin omhoog te doen en juist de onderkin extra te accentueren.

Oog natuurlijk. Als de fotograaf jou vertelt om op een bepaalde manier te staan, waar jij je niet comfortabel bij voelt zie je dit heel erg terug in de foto. Durf nee te zeggen en voel je comfortabel.

Lachend op de foto. Niets oogt vriendelijker dan een mooie, natuurlijke lach op de foto, maar dit is niet zo makkelijk. Houd van tevoren een gesprekje met de fotograaf zodat je meer op je gemak bent. Hierdoor zal minder snel een geforceerde “neplach” tevoorschijn komen.

Fotografie voor sociale media achtergronden

Denk na over wat je wilt. Wil je de foto’s maken in een zakelijke werk omgeving of toch liever in een studiosetting? Het geeft allebei een totaal andere sfeer en het ligt er maar net aan wat de doeleinden zijn van de foto, waar het het best is. Je kunt kiezen voor een wat huiselijkere sfeer, hierbij is het wel belangrijk dat je zorgt voor rust in beeld en dat de aandacht op het gezicht ligt. Een andere optie is studiolicht of daglicht, dit verschil is niet zo groot als je denkt wanneer de juiste lampen gebruikt worden. In de schaduw bij daglicht komt je gezicht heel natuurlijk over, dit is ook het geval bij gebruik van een softbox in de studio.

Samengevat hangt je zakelijk portret af van veel verschillende factoren zoals kleur, uitstraling, licht, poseren en achtergrond. Het best is dus om een goed beeld voor ogen te hebben met wat jij wilt als resultaat. Je idee kun je dan van tevoren vertellen aan de fotograaf zodat hij hier rekening mee kan houden en een jouw eisen kan voldoen.

Kijk voor inspiratie en onze zakelijke shoots op deze pagina.

Heb je ook interesse in een Fotografie voor sociale media? Boek dan hier een afspraak.