Fotograaf vrouw

  • Berichtcategorie:Blog

De vrouwelijke fotograaf

In het kader van internationale vrouwendag, staat dit stuk in het teken de vrouwelijke fotograaf. Eerst zullen enkele bekende vrouwelijke fotografen worden uitgelicht. Vervolgens zullen er nog enkele redenen worden beschreven waarom je specifiek voor een vrouwelijke fotograaf zou kunnen kiezen.

Bekende vrouwelijke fotograaf

Fotografie is nog een best wel jonge vorm van kunst wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld schilderen of beeldhouwen. Dit is waarschijnlijk dan ook de reden waarom in de fotografie nooit zo’n onderscheid tussen vrouw en man is gemaakt zoals in andere vakgebieden wel het geval was. Dit maakt dan ook dat er best wel wat invloedrijke vrouwelijke fotografen zijn.

Een zo’n vrouw is Margaret Bourke-White. Ze begon met fotografie als hobby toen op de universiteit, maar al snel veranderde deze hobby in een passie. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, ging ze met soldaten van de Verenigde Staten mee. Het schip waar ze op zat, werd geraakt door een torpedo en zonk, maar zij overleefde het. Haar foto’s van concentratiekampen en de uitgemergelde gevangenen schokten de hele wereld. Een andere vrouwelijke fotograaf die iedereen zou moeten kennen is Ruth Orkin. Ze maakte een foto die iets weergeeft waar veel vrouwen, ook nog vandaag, zich zeker in terug kunnen herkennen. Na de Tweede Wereldoorlog in 1951 maakte Orkin een foto van een vrouw die alleen op straat loopt.

Om haar heen staan allemaal mannen die haar bekijken en lastigvallen. Orkin wilde met deze foto een vrouw weergeven die in haar eentje de wereld verkend. Er zijn nog veel meer vrouwelijke fotografen die het waard zijn om uitgelicht te worden. We motiveren je om zelf verder op het internet nog op zoek te gaan naar deze vrouwen en te ontdekken wie deze vrouwen zijn.

Waarom een vrouwelijke fotograaf?

Er zijn enkele redenen denkbaar waarom je gefotografeerd zou willen worden door een fotograaf die vrouw is. Misschien is wel de grootste reden, omdat je als vrouw in bepaalde situaties of bij bepaalde shoots meer op je gemak voelt bij een vrouwelijke fotograaf. Zo kan het zijn dat je bij een lingerie shoot of bij een naaktshoot meer op je gemak voelt bij een fotograaf die vrouw is. Mocht dit zo zijn, dan is het altijd een goed idee om dit vooraf te laten weten aan ons, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Zij is niet altijd aanwezig. De manlijke fotografen, fotograferen dadelijks vrouwen in lingerie. De manlijke fotografen zijn de trainers binnen ons bedrijf. Het beste resultaat wordt op dit moment door onze manlijke collega gemaakt. Omdat ze beide de meeste ervaring hebben.

Heb jij interesse in fotohoot met een van onze vrouwelijke fotograven? Boek bij ons een fotoshoot!