Familie veelgestelde vragen

FAQ

Er is geen QR-code (gezondheidspas) nodig voor een fotoshoot bij ons. Een fotostudio valt niet onder een plek waar een corona toegangsbewijs verplicht is. Bron: RIVM

De studioshoots vinden plaats in onze studio’s in Amsterdam en/of Utrecht.

De strandshoots vinden plaats op Zandvoort aan Zee en Scheveningen.

In overleg zijn andere plaatsen uiteraard bespreekbaar.

De studioshoots vinden plaats in onze studio’s in Amsterdam en/of Utrecht.
De strandshoots vinden plaats op Zandvoort aan Zee en Scheveningen.
In overleg zijn andere plaatsen uiteraard bespreekbaar.

Uit onderzoek bij 100 families uit ons bestand, is gebleken dat er eens in de 5 tot 7 jaar een familiereportage wordt gemaakt. De meeste families willen een vrolijke, spontane en uitgebreide fotoreportage, die in 1 keer goed gaat.

Lichte pastel kleuren is ons advies! We merken vaak dat donkere kleuren, slecht overkomen op de foto. Dit is alleen een advies, uiteraard mag u zelf kiezen wat u aantrekt.
Om kleding ideeën op te doen en de sfeer bekijken, hebben we een voorbeeld filmpje.

  • We hebben dit idee al zo lang, maar het kwam er maar steeds niet van
  • Iedere twee jaar laten we foto’s maken, sinds de geboorte van onze kinderen
  • 1 van onze familieleden is ongeneeslijk ziek, we willen onze laatste complete familiefoto’s door jullie laten maken
  • Onze opa en oma, vader en moeder zijn 20, 25, 30, 40, 50 jaar getrouwd, dit leek ons wel een leuk cadeau.
  • We doen dit maar 1 keer en 1 keer goed. Op internet: forums-recensie-sites staan jullie als allerbeste aangeschreven.

Een setting wordt ook wel als decor of achtergrond geassocieerd. In de studio gebruiken we diverse decors. Hiermee bedoelen we verschillende kleuren. Elke dag kiezen we voor een vaste basis kleur. Dit kan dus verschillen per dag. Elk dag werkt dit uiteraard onwijs mooi. 

In de studio gebruiken we stoelen, banken, attributen, gras, hout, bloemen, ramen, tafels en alles wat voor ieder persoon of type fotoreportage geschikt is. 

Op het strand of op locatie?
Kiest u voor een van onze locatie shoots. Dan kan het decor o.a. zijn: strand, bomen, wolken, duinen, strandhuisjes of gebouwen of wat anders. We spelen dan met moeder natuur in haar ware staat. Elke dag is het voor ons een verrassing. Voel je geweldig en laat een fotosessie 1 keer goed. Hierdoor is de photoshoot divers en kent de reportage diverse foto settings.

De foto's

U ontvangt de foto’s op cd-rom direct na de fotoshoot of dezelfde dag via We-Transfer. Een selectie geprint wordt per post nagestuurd.

U kunt kiezen uit een strandshoot of een studioshoot.
Heeft u zelf een ander leuk idee?

Vertel het ons!

1-100 personen, tarief blijft ongewijzigd, het is immers familie/groepsfotosessie.

Reserveren

Op het strand heeft onze fotograaf geen pinautomaat, u kunt contant betalen of per IDEAL. U ontvangt een factuur van betaling voor uw eigen administratie.

De aanbetaling voor een fotoshoot is €50. Het restantbedrag betaalt u op locatie.
Met deze aanbetaling staat uw boeking vast en kunnen klanten niet meer op hetzelfde tijdstip boeken.

De aanbetaling wordt uiteraard weer met het eindbedrag verrekend.

Kiest u voor een €35 fotoshoot, dan betaald u alleen dit bedrag. 

De beller is altijd sneller. Bel de fotograaf persoonlijk op 06 3920 0929. Geef twee voorkeursdagen aan ons door, zodat u direct een afspraak kunt maken.
Mailen mag ook, ga naar Contact

U kunt meestal direct terecht als onze agenda dat toelaat. Prik 2 of 3 dagen met uw familie en/of vrienden en overleg deze met ons. Bel de fotograaf persoonlijk op 06 3920 0929.

Natuurlijk! Zodra u telefonisch een afspraak heeft gemaakt ontvangt u een bevestigingsmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft.

Omdat het een blijvende herinnering is van jullie gezin.
Veel mensen komen op het idee en jaren later heeft dit nog steeds niet plaatsgevonden.
Fotoshoot.nl is een studio met een keurmerk en behoort tot één van de beste studio’s van Nederland.
Wij vinden het nog steeds erg fijn dat klanten uit heel Nederland, Duitsland en België naar ons toe komen en zijn daarvoor dankbaar.
We maken reportages voor families, vrienden, bruiloften, maar ook voor bedrijven, BN’ers en tv-shows.

We maken spontane en vooral mooie ongedwongen foto’s. De agenda is vaak al vol, daarom verzoeken we u om 2 of 3 verschillende dagen aan ons voor te leggen.

We zijn 7 dagen in de week geopend tussen 9:00 uur en 20:00 uur of bel met de fotograaf op 06 3920 0929.

Uit onderzoek onder 250klanten is het volgende uitgekomen. Gemiddeld doet en gezin eens in de 4-7jaar een fotosessie of nooit. Een liefdestel of solo reportage vind eens in de 3-5jaar plaats. 

Dit is op basis van een gemiddelde. 

Advies: doe een fotoshoot daarom een keer goed. Door een goed pakket te kiezen. De volgende keer is wellicht pas weer over 4-7jaar.

Weer & vervoer

U kunt met de trein, auto, bus of fiets naar het strand gaan. Op warme dagen moet u wel rekening houden met grote drukte, met de auto komen is dan geen optie. De parkeerkosten variëren van € 1,60 – € 3,80 per uur. Prijzen kunnen gedurende het jaar veranderen per stad. Een fotoshoot duurt gemiddeld een uurtje plus minus. U kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen of met de fiets als je in de buurt woont. Hou wel de reistijd in de gaten, zodat u op tijd komt voor de fotoshoot.

Op warme strand dagen, kan de reistijd 15 tot 30 minuten langer zijn. Een fotoshoot duurt zo’n 45 tot 90 minuten. Vertrek dus op tijd voor deze heerlijke strand fotoreportage. Op het strand mag u ook BBQ’en, een geweldige afsluiting van een dagje strand. Een etentje in één van de strandtenten is ook een aanrader. Voor de studio fotoreportage zal dit niet het geval zijn. Maakt er een geweldige dag van.

Op dagen met slecht weer verplaatsen we de fotoshoot naar een andere datum of naar één van onze fotostudio’s. Bij een strandshoot is een bewolkte dag beter dan een zonnige dag, dus minder hard licht. Heeft u weken geleden een afspraak gemaakt en het is slecht weer, kijk dan s.v.p. niet naar de weersvoorspellingen. Eén dag voor de afspraak weten we of de strandshoots door kunnen gaan. Aan het strand regent het minder dan landinwaarts. In 9 van de 10 gevallen gaan de strandshoots  gewoon door, immers na regen komt zonneschijn. In de lente en in de zomer spreken we altijd binnen of bij een strandtent af.

Boek nu een fotoshoot!