Evenementenfotografie

  • Berichtcategorie:Blog

Een evenement is zeker een bijzondere gebeurtenis. Iets wat niet alledaags voorkomt. Dat is dus iets dat u op de gevoelige plaats wilt vastleggen. Dat wat bijzonder is mag immers niet ongemerkt voorbijgaan. daarom is evenementenfotografie ook van belang!

Tips om evenementen te fotograferen

  • Verander je perspectief: het laatste wat je wilt bij evenementen fotografie is dezelfde hoek op iedere foto, daarom is het erg belangrijk de hoeken waaruit geschoten wordt te veranderen
  • Details: zoek de unieke dingen van het evenement waar je bent en fotografeer deze. Er moeten niet alleen maar foto’s worden gemaakt van het ‘middelpunt’ zoals het podium bij een congres of beurs.
  • Interactie: een ander zeker niet onbelangrijk punt is interactie. Wacht op humor en spontaniteit. Je moet altijd je camera klaar hebben staan om gelijk te schieten
  • Locatie: meestal wordt er bij evenementen veel geld geïnvesteerd in een mooie locatie, maak hier zeker gebruik van. De locatie zorgt voor een aantrekkelijke indruk.
  • Logo’s : elk feest of bedrijf heeft tientallen logo’s klaar staan voor het evenement, deze zouden zeker op de foto’s moeten staan. Dit zorgt voor een goed beeld bij het logo.

Zakelijk Evenementenfotografie

Waarom zou je voor een evenementen fotograaf kiezen? Omdat u dan geen omkijken meer heeft naar het verkrijgen van goede beelden. Of het nou om een congres, beurs, symposium of bedrijfsuitje gaat. Je wilt graag prachtige beelden maar je hebt geen tijd om daarvoor te zorgen. Bovendien is ook de kwaliteit, zeker bij extern gebruik, van groot belang. Het inzetten van een professionele evenementen fotograaf weet wat kwaliteit inhoudt.

Clubs en disco’s

Wil je de naam van jouw feest groter maken? Dan is dit precies wat je zoekt. Ontwerp een ‘polaroid frame’ met je eigen logo en naam erop. Laat een fotograaf de mensen op je feest fotograferen en geef iedereen gelijk hun uitgeprinte polaroid foto mee. Deze zal overal op sociale media verschijnen en zij maken je naam bekend voor anderen. Het nadeel hieraan is dat het prijzig is om polaroid foto’s uit te delen. Een budget versie hiervan is een evenementen fotograaf, die foto’s schiet van de mensen en dit later allemaal online zet via een link. Belangrijk hierbij is om een logo/ watermerk op de foto te zetten zodat deze nog steeds de naam van je club/disco/ feest groot maakt door sociale media.

Communie

Een andere gelegenheid wanneer je aan een evenementen fotograaf moet denken is een communie. Een belangrijke gebeurtenis voor de christelijke bevolking, voor altijd vast gelegd. De ceremonie in de kerk, het feest erna en alle familie die erbij is komen kijken. Eerst wordt er een serie foto’s gemaakt in en rondom de kerk, hierna worden portretfoto’s gemaakt van de communicanten met en zonder hun familie. Later worden er sfeer foto’s gemaakt tijdens de viering met alle familie en vrienden. Je kunt er ook nog voor kiezen om een studioshoot erbij te doen voor een compleet pakket.

Samengevat zijn er dus veel redenen waarom evenementenfotografie zo leuk en bijzonder is. Van zakelijk tot in de disco aan toe, altijd een goede gelegenheid voor een evenementen fotograaf.

Heb je ook interesse in een Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.