Eerste Communie Fotografie

  • Berichtcategorie:Blog

Zal ik een fotograaf inhuren voor een (heilige)communie?

De eerste communie is een belangrijke gebeurtenis in het leven van gelovigen. Hierdoor is het zeker niet ongewoon om een fotograaf in te huren voor deze gelegenheid.

Wat is een eerste communie?

De eerste (heilige) communie is in de Rooms-katholieke Kerk een feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharisite. Dit is het belangrijkste sacrament van de kerk. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht (sacrament van de vergeving).

Meestal nemen kinderen voor het eerst deel aan de communie wanneer ze ongeveer 6 of 7 jaar zijn. Dit gebeurt na een voorbereidingstijd, waarbij ze op school of op de parochie catechese krijgen over de kerk, sacramenten, Jezus en de eucharistie. Kern en hoogtepunt van de eerste communie is een feestelijke mis, waarbij de eerste communicanten nauw betrokken worden bij de liturgie. Vooral in het zuiden van Nederland wordt de eerste communie een familiefeest gevierd.

Waarom een fotograaf inhuren?

De eerste heilige communie is een belangrijk deel van het geloof, dit moet natuurlijk vereeuwigd worden met een fotoreportage. Je kunt alle wensen eerst bespreken met de fotograaf. Er zijn talloze mogelijkheden, zoals gebruik van een fotostudio of liever op locatie of beide. De fotoshoot zal precies zijn wat je zoekt. De communie vindt plaats in de kerk waar de fotograaf ook aanwezig kan zijn om de ceremonie te fotograferen. Normaal gesproken is er een viering met de familie na de ceremonie, ook dit moet natuurlijk vastgelegd worden. Er is ook een mogelijkheid om van de foto’s een film te maken, zodat deze op elk moment teruggekeken kan worden.

Heb je ook interesse in een Eerste Communie Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.