De mooiste Fotografie locaties voor jouw fotoshoot in Nederland

  • Berichtcategorie:Blog

Er zijn prachtige locaties voor een fotoshoot in Nederland. Ons kleine landje heeft prachtige landschappen en steden te bieden.
Of je nu zelf graag foto’s wilt maken of een fotograaf inhuren, dan we zetten hier een paar van de mooiste plekken in Nederland voor je op een rijtje.

Fotografie Locaties Noord-Holland

Een van onze favoriete provincies is Noord-Holland. Onze prachtige hoofdstad, Amsterdam, is hier gelegen. Hier bevinden zich veel klassieke locaties voor een fotoshoot. Denk hierbij aan de mooie grachten van Amsterdam, hier heb je mooie grachtenpanden, bruggen en bootjes. Ook de minder bekende, en daarmee ook minder drukke grachten zijn een goede keuze.

Verder heb je in het zuiden van Amsterdam het bekende Amsterdamse bos. Onze echte aanrader is het Bloesempark, die hierin is gelegen. De periodes dat de Japanse kers in de bloei staat is tussen maart en april. Hier kun je prachtige foto’s maken met de roze bloemen.

Fotografie in Utrecht

Utrecht is een mooie provincie, die ook voor fotoshoots in Nederland veel te bieden heeft. Houd je van hele rustige en natuurlijke foto’s? Dan is de Soester Duinen een goede optie. Hier bevindt zich een combinatie van bos, duinen, maar ook zandvlaktes. Je hebt hier dus genoeg verschillende achtergronden.

Is het bos vooral wat je zoekt? Dan zou het Vijverbos je locatie kunnen zijn. Je hebt een mooie vijver in het bos, gecombineerd met unieke houten bruggetjes. Heb je niet veel met de natuur en ben je op zoek naar een echte middeleeuwse romantische sfeer. Het Pandhof bij de Dom is een locatie met overdekte kloosterpaden, perfect voor als het weer niet mee zit! Hier krijg je een romantische sfeer in je foto’s.

Fotografie Locaties Noord-Brabant

Ten slotte een leuke provincie in het zuiden van Nederland, Noord-Brabant. Is deze informatie niets voor je, dan is Strijp-S in Eindhoven misschien waar jij naar op zoek bent. Dit is een industriepark wat veranderd is in een verzamelplek voor de creatieve sector. Er zijn hier industriële achtergronden te vinden. Ook mooie graffiti muren bevinden zich hier en unieke architectuur.

Als je een echte avonturier bent, maar niet naar Afrika wilt, is Beekse bergen iets voor jou. Combineer fotograferen met een uitje in de Beekse Bergen. Je kunt foto’s maken met giraffen, neushoorns en zebra’s!

Lees ook onze andere blog over Fotografie in Nederland