Creatieve ideeën voor fotoprojecten (Deel 1)

  • Berichtcategorie:Blog

CREATIEVE IDEEËN VOOR DE FOTOPROJECTEN – DEEL EEN

Wat is een fotoproject? Het is een eenvoudige manier voor de fotograaf om hun passie voor iets uit te drukken. Bovendien is het een perfecte manier om uw eigen fotoportfolio te maken. Voor sommigen is het een uitdaging voor hun vaardigheden en ervaring, voor anderen slechts een waardevolle ervaring. In dit artikel hebben we enkele inspirerende en creatieve ideeën gepresenteerd voor fotoprojecten van juniorfotografen, of mensen die geïnteresseerd zijn in kunstfotografie.

1. Objecten die in het water vallen

Voor dit project heb je een flitslamp nodig die op afstand kan worden bediend, een transparante container met water, een achtergrond en een statief. Zet de achtergrond achter de container waarover u de flitser bevestigt. Plaats de camera op een statief, schakel over naar de handmatige scherpstelmodus en selecteer het diafragma F / 8, ISO 200 en de maximale sluitersnelheid en synchroniseer deze met de flitser. Laat dan een voorwerp in het water vallen en schiet als het valt.

2. Bloemen in het ijs

Dit is een relatief goedkope manier om close-upfoto’s te maken. Vries bloemen in plastic bakjes in met gedestilleerd of gedeïoniseerd water (dergelijk water kan gemakkelijk worden gevonden in auto- of ijzerwinkels). Bloemen zullen drijven, dus probeer ze te fixeren zodat ze onder water bevriezen. Pak daarna een stuk ijs op en plaats het op een helder glas of op een witte plaat, zodat het licht van onderaf kan worden gereflecteerd. Plaats de flitser onder een hoek naar beneden en maak de foto aan de andere kant. Als resultaat hiervan lijken bevroren bloemen in ijs op aquarelverf op uw foto’s.

3. Psychedelische zeepabstracties

Dit eenvoudige idee zal helpen om heldere en originele achtergronden voor uw bureaublad of abstracte screensavers te maken. Het enige dat je nodig hebt, is vloeibare zeep vermengd met glycerine, een stuk materiaal voor de achtergrond en een macrolens. De kleuren die op de zeepbellen ontstaan, verschijnen alleen als licht vanuit een bepaalde hoek binnenkomt, dus is het raadzaam om een ​​fotoshoot te organiseren in de buurt van het venster met een hoek van ongeveer 45 graden.

4. Landschappen en sterrenlicht

Je hebt een volledig heldere nachtelijke hemel nodig. De beste conditie voor foto’s is eigenlijk wanneer de maan niet te zien is, omdat de helderheid het ingewikkeld maakt om sterrenlicht te markeren. Gebruik de handmatige modus, stel een hoge ISO in op 1600-3200, een sluitertijd van twee seconden en een groot diafragma van F / 4 of zelfs F / 2.8. Het is bijna onmogelijk om je te concentreren op het object op de voorgrond en de sterren aan de hemel in één frame vast te leggen. Neem twee foto’s waarbij een foto is gefocused op de voorgrond en de andere foto op de sterren. Voeg beide frames samen in Photoshop.

5. Kleine wereld

Het fotograferen van miniatuurtjes en -modellen in het dagelijks leven wordt een steeds populairder onderwerp voor een fotoproject, waarvan de creatie gemakkelijk in één werkdag kan passen. Probeer in een aantal verschillende situaties een foto van een klein voorwerp te maken. Om het te mengen met de rest van de modellen in de scène, stelt u scherp op uw onderwerp en balanceert u de verlichting.

Ik hoop dat onze ideeën je hebben geïnspireerd voor je volgende project!