Bedrijfsfotografie tips

Bedrijfsfotografie tips

Wanneer je zegt dat je fotograaf bent, denkt de meerderheid van de mensen al snel aan portretfotografie. Er zullen weinig mensen zijn die aan bedrijfsfotografie denken. In dit stuk zullen we de bedrijfsfotografen in het zonnetje zetten door enkele bedrijfsfotografie tips te delen.

Wat is bedrijfsfotografie?

Bedrijfsfotografie is een breed onderwerp. Alle fotografie die voor een bedrijf is of die door een bedrijf wordt gebruikt, valt onder bedrijfsfotografie. Je kunt denken aan foto’s van en voor evenementen, vergaderingen, trainingen en marketing. Daarnaast vallen ook zakelijke portretfoto’s, die bijvoorbeeld op een site worden geplaatst of in het systeem van een bedrijf worden gebruikt, onder bedrijfsfotografie. Als bedrijfsfotograaf heb je dus divers werk. Dit maakt dat je nooit een saaie dag zult hebben, maar ook dat je over een breed scala aan vaardigheden zult moeten beschikken.

Bedrijfsfotografie tips

Om je een eindje op weg te helpen met het schieten van professionele bedrijfsfoto’s, zetten we in dit stuk enkele bedrijfsfotografie tips voor je op een rijtje.

  • Informeer je vooraf goed in het bedrijf waar je de foto’s voor gaat schieten: om wat voor bedrijf gaat het? waar willen ze de foto’s voor gebruiken? hebben ze zelf bepaalde ideeën over wat voor foto’s ze willen, etc. Iets waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar wel belangrijk is om vooraf na te gaan bij je klant. Ook kan je op zoek zijn naar verticale of horizontale foto’s. Wanneer ze de foto’s bijvoorbeeld willen gebruiken op een website is soms een horizontale foto veel beter.
  • Kom ruim vooraf naar de plaats waar je de foto’s gaat schieten. De belichting bij kantoren en op conferenties is meestal niet optimaal voor een shoot. Als je ruim vooraf op de locatie aanwezig bent, kun je de optimale instellingen van je camera uitzoeken. Dit verschilt namelijk per ruimte waar je gaat schieten.
  • Vermeng jezelf in de menigte. Wanneer je op een evenement bedrijfsfoto’s moet maken, is het beter om zo min mogelijk op te vallen. Op die manier krijg je waarachtige foto’s van het evenement. Dit kun je bereiken door je te kleden zoals de rest die naar het evenement gaat en niet onnodig gesprekken te voeren met de aanwezigen.