Baby Fotoshoot

  • Berichtcategorie:Blog

Baby fotoshoot

Wanneer is een goed moment om een baby fotoshoot te doen? Natuurlijk wilt iedereen dit speciale moment vastleggen. Je kunt foto’s met je mobiel maken, maar de kwaliteit is dan minder goed voor een grotere afdruk, dit verband de scherpte van de foto. Herken je jezelf hierin? Dan is een professionele fotoshoot zeker iets voor jou. Een fotoshoot doe je niet zomaar, dit vereist een goede voorbereiding. Om je op weg te helpen heb ik hier enkele tips.

Tips vooraf

Er zijn verschillende dingen waar je voor de fotoshoot aan moet denken. Sommigen zijn vanzelfsprekend, anderen minder.

  • Kleding baby; sorteer vooraf al je favoriete setjes kleding voor je baby, zodat je je hierover geen zorgen meer hoeft te maken. Denk na over de kleurencombinatie. De meeste mensen houden van “nude” kleuren tijdens een babyshoot, omdat dit rustig oogt en de baby de spotlight krijgt. Bedenk vooraf of je zelf ook op de foto wilt en draag dan dezelfde tinten als de baby.
  • Accessoires; hetzelfde geldt voor accessoires, wil je iets op de baby’s hoofd? Bedenk dit vooraf en leg het alvast klaar. Let hier ook weer op de kleurencombinatie.
  • Luier; als je de fotoshoot doet in een studio dan moet je ervoor zorgen dat je een schone luier bij je hebt. Wissel de luier op de aangegeven plaats, vlak voor de start van de fotoshoot. Als je dit niet doet loop je het risico dat je een volle luier op de foto ziet, wat erg zonde zou zijn.
  • Tijdstip; plan je fotoshoot op het juiste tijdstip. Doe het direct na een dutje, waardoor je baby niet moe, maar rustig zal zijn tijdens de shoot.
  • Voeding; zorg ervoor dat hij/zij geen honger heeft, anders heb je een huilende baby tijdens de shoot. Dit kun je voorkomen door je baby vlak voor de fotoshoot te voeden. We willen allemaal een blije baby zien!

Tips tijdens

Het moment is dan aangebroken. Tijd voor de fotoshoot. Het is belangrijk dat je ruim op tijd aanwezig bent, in deze tijd kun je nog vragen stellen en je baby geruststellen. Het is ook verstandig om het favoriete knuffeltje of speeltje mee te nemen, voor als je baby onrustig wordt. Verder kun je tijdens de fotoshoot ook aangeven wat voor foto’s je leuk zou vinden, hierdoor krijg je precies de foto’s die wilt hebben.

Heb je ook interesse in een Baby Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.