Auto Fotografie

  • Berichtcategorie:Blog

Fotoshoot van een auto?

Er zijn verschillende manieren om fotoshoots te maken van een auto. Je kunt een fotoshoot samen met je auto maken of van de auto alleen. Ook zijn er verschillende doelen aan verbonden, gaat het om de verkoop of gaat het om plezier van auto fotografie?

Een fotoshoot met je auto

Is de auto voor je meer dan een vervoersmiddel, betekent het veel voor je? Je bent er trots op. Je krijgt een goed gevoel bij en natuurlijk geniet je als geen ander als je ermee rijdt. De auto maakt een belangrijk deel uit van je leven? Je hebt vast al wel foto’s van je auto. Waarom zou je geen professionele foto’s laten maken van je bijzondere auto, waar je bijvoorbeeld er zelf in zit of er voor gaat staan? Het maakt verder niet uit hoe de auto eruit ziet. Je wilt je speciaal moment vastleggen om altijd aan terug te kunnen denken. Dan is het een goed idee om een fotoshoot met je auto te doen.

Fotoshoot verkoop

Misschien heb je een eigen autoverkoopbedrijf en maakte je foto’s voor op de websites van zoals Marktplaats en voor je eigen site eerst zelf. Het is een slimme stap de auto’s professioneel te laten fotograferen. Het wordt vele malen aantrekkelijker, omdat de kwaliteit van de foto’s goed zijn die klanten kunnen bekijken op uw site. Hierdoor kan de verkoop stijgen. Deze foto’s worden voor namelijk in een auto fotografie studio gedaan. De auto wordt op een 360 graden plateau gezet en er wordt dan zelfs 360 graden foto’s maken voor een extra professionele look. Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Wil je professionele foto’s, maar heb je niet zo een groot budget voor? Dan raad ik je aan om een fotograaf in te schakelen en de foto’s op mooie buitenplaatsen te laten maken.

Tips auto fotografie

Je wilt natuurlijk aantrekkelijke en professioneel ogende foto’s van de auto. Als eerste tip hiervoor is de verlichting. Om een origineel plaatje te maken kun je de verlichting van de auto aanzetten, hierdoor ontstaat een ‘interessante’ look. Als het om de verlichting gaat met foto’s die buiten worden gemaakt is het aan te raden dit tijdens zonsop- of ondergang te doen. Het licht zal dan mooi weerkaatsen op de auto.

Ten tweede hoort een auto op asfalt. Niet in een weiland of iets dergelijks, want anders sluiten de omgeving en onderwerp niet op elkaar aan, dit oogt raar. Gebruik de lijnen op de weg om aandacht op de auto te focussen. Tenslotte zeker, maar niet onbelangrijk, let op details van de auto. Telkens de auto in zijn geheel op de foto zetten wordt saai. Fotografeer de nauwkeurige afwerkingen van een auto, die het juist zo aantrekkelijk maakt.

Heb je ook interesse in een Auto Fotoshoot? Boek dan hier een afspraak.